Home > Wooonblog > 5 Sfeermakers: Zo haal je warmte én gezelligheid in huis
5 Sfeermakers: Zo haal je warmte én gezelligheid in huis

5 Sfeermakers: Zo haal je warmte én gezelligheid in huis

16 December 2016

De winter staat voor de deur, tijd om je huis extra knus en gezellig te maken. Buiten is het guur en koud, maar binnen lekker warm en gezellig. De grote vraag: hoe creëer je een gezellig interieur, zonder dat je een vermogen hoeft uit te geven aan nieuwe meubels en accessoires? Lees snel verder en ontdek hoe jij je interieur winterproof maakt. 

#1 Kussens, plaids en kaarsen

Door de toevoeging van kussens, plaids en kaarsen geef je je huis snel meer gezelligheid. Een paar zachte kussens op de bank geven niet alleen sfeer, maar ook extra kleur in huis. Daarnaast kun je werken met krukjes en bijzettafeltjes. Zet een paar bijzettafels in verschillende maten bij elkaar voor een speels effect. Ben je een echte durfal werk dan met kleur en verschillende materialen.

sfeermakers 2.jpg

#2 Groen in huis

Naast woonaccessoires en kleine meubelen kun je ook met bloemen en planten snel meer karakter geven aan je interieur. Een cactus of vrouwentong past perfect in industrieel interieur, terwijl een orchidee weer beter past in een romantisch interieur. Bloempotten heb je in allerlei soorten en maten, van chique exemplaren met glans, een betonnen variant, maar ook zeer opvallende blikvangers. Naast bloempotten zie je tegenwoordig ook steeds vaker plantenhangers voorbij komen. Pinterest staat vol met tutorials hoe je zelf zo’n macramé hanger kunt maken. Ben je niet zo creatief of heb je gewoonweg geen tijd om zelf aan de slag te aan, dan slaag je in een van onze winkels ook zeker voor een mooie plantenhanger.

#3 Sfeerverlichting

Ook met sfeerlichting creëer je snel meer gezelligheid in huis. Pas op met led lampen, deze geven vaak nogal een blauwe gloed af, iets wat de sfeer niet ten goede komt.

sfeermakers 3.jpg

#4 Vloerkleed

Met een vloerkleed of karpet creëer je snel een warm en knus gevoel. Daarnaast is het ook nog eens lekker warm aan je voeten.

#5 Persoonlijkheid

Ook met persoonlijke items zoals foto’s en souvenirs van verre reizen, geef je je interieur een persoonlijke toch. Dit draagt zeker bij aan de gezelligheid.

 

Kom de laatste week van het jaar naar WOOON Leiderdorp en profiteer van flinke kortingen tijdens de schitterende woonweken.