Home > Wooonblog > Handige tips voor je woonkamerinrichting
Handige tips voor je woonkamerinrichting

Handige tips voor je woonkamerinrichting

08 November 2016

Inspiratie opdoen voor de inrichting van je woonkamer? Het inrichten van de woonkamer is leuk, maar ook lastig. Wij geven je handige tips, inspiratie én antwoord op al jouw woonkamer gerelateerde vragen in onze woonwiki.

Woonkamer inrichten

Van alle kamers in huis, breng je over het algemeen de meeste tijd door in de woonkamer. Maar hoe creëer je een sfeervolle en gezellige kamer waar je je prettig voelt, maar ook tot rust kan komen? Als interieurexpert weten wij daar wel raad mee en helpen jou graag met het inrichten van de woonkamer! Het begint allemaal met het opdoen van inspiratie en ontdekken van je eigen woonstijl.

 Wooon Blog 600x300_0000_Woonkamer 4.jpg

De leukste woonideeën voor de woonkamer

Inspiratie kun je overal vandaan halen, maar Pinterest is toch wel onze grote favoriet. Hier kom je de leukste woonideeën voor je interieur tegen. Van zelfmaakideeën tot inspirerende muurteksten voor je woonkamer. Ook in onze winkels vind je kleur- en stylingideeën waar je zelf misschien niet zo snel opgekomen zou zijn. En heb je iets leuks gezien op Pinterest of in een woonblad, neem het plaatje mee en wij vertellen je hoe je de ideeën het beste naar je eigen woonkamer kunt vertalen!
Aan de hand van een moodboard of verzameling plaatjes kun je zien wat jouw woonstijl is. En wat je woonstijl ook is - romantisch, industrieel, landelijk of klassiek - er is altijd keuze uit een groot aanbod aan meubels en accessoires.En ik heb ze al op een aantal foto’s voorbij zien komen. Te mooi om in een kast te verstoppen, gewoon neerzetten naast de kast of in je werkkamer dus!

 

Kleurinspiratie woonkamer

Maar welke kleurencombinatie moet je nu kiezen voor je woonkamer? In een industrieel interieur zie je vaak kleuren als zwart, wit en grijs in combinatie met legergroen, terwijl pasteltinten weer goed passen in een romantisch interieur. Bij een landelijke inrichting zie je juist weer natuurtinten en vergrijsd groen. Kun je wel wat kleuradvies voor de woonkamer gebruiken? Bij WOOON Leiderdorp vind je niet alleen veel inspiratie, maar ook alle spullen die je nodig hebt om je huidige of nieuwe interieur in te richten. Daarnaast staan onze woonstylisten voor je klaar met gratis kleur- en interieuradvies. Met kleur kun je een kamer ook groter of juist kleiner laten lijken. Kies in een kleine ruimte altijd voor lichte kleuren, dit geeft een ruimtelijk effect.

Woonkamer 3a.jpg

Kies in een kleine ruimte altijd voor lichte kleuren, dit geeft een ruimtelijk effect

 

Complete woonkamer of losse meubels?

De woonstijl en kleur zijn bepaald, nu nog de juiste meubels erbij vinden. Tip: meet thuis eerst altijd goed de woonkamer op. Zo voorkom je dat je straks met te grote meubels zit. Vind je het lastig om in te schatten of die bank van twee meter wel of niet past? Leg de bank uit op de vloer met stukken karton of vraag in de winkel om een 3D plattegrond. Zo krijgt u een beter idee van hoe de meubels daadwerkelijk zullen staan. Bij ons kun je terecht voor complete inrichting sets, maar ook voor alleen een fauteuil of nieuwe accessoires.

 

Wooon Blog 600x300_0002_Woonkamer 2.jpg

 

Dus ben je op zoek bent naar inspiratie voor je woonkamer inrichting?

Dan ben je bij WOOON Leiderdorp aan het juiste adres. Wat je woonstijl ook is,  van industrieel tot landelijk, je vindt bij ons een breed aanbod en volop inspiratie in de diverse sfeerkamers. Kom een middagje woonshoppen (gratis parkeren!) of laat je adviseren door onze stylisten en specialisten. Kun je geen keuze maken tussen olijfgroen of zachtgrijs op de muur of heb je werkelijk geen idee wat voor soort vloer geschikt is voor vloerverwarming? Wij staan voor je klaar met tips en woonideeën, zodat jouw woonkamer nog mooier wordt dan je ooit had durven dromen.