Home > Wooonblog > Interieurtrends 2017
Interieurtrends 2017

Interieurtrends 2017

26 December 2016

Stond 2016 vooral in het teken van poeder- en nude tinten, aaibare materialen, ronde vormen, de urban jungle trend (meer groen in huis) en zachte breisels, volgend jaar gaan een aantal van deze trends uit ons interieur verdwijnen. Ook van de kopertrend nemen we nu echt definitief afscheid. Maar de grote vraag: welke trends gaan we in 2017 zien in het interieur? 

Of je nu een trendsetter bent of juist achter de trends aanhobbelt, ze bepalen altijd voor een deel hoe jouw interieur eruit ziet. Daarom vertellen we je graag alles over de trends voor het komende jaar.

#1 Warme kleuren

Het is gedaan met de lieve pastellen. In plaats hiervan zien we volgend jaar warme, volwassen kleuren zoals terracotta en bruin.

#2 Avant-garde

De jaren ’20 van de vorige eeuw waren hét tijdperk van de avant-garde. Baanbrekend en onconventioneel design ging hier hand in hand mee. Voor een avant-gardistisch interieur heb je lef nodig. Kenmerkend voor deze trend zijn diepe en volle kleuren. En dan hebben we het niet over details of woonaccessoires, maar echt grootse gebaren. Dus de muur en het liefst ook gelijk nog het kozijn of de deur meenemen.

 interieurtrends 3.jpg

#3 Vloerkleden

In 2017 doen vloerkleden ook hun intrede in ons interieur. Het liefst in een opvallende vorm, uitgevoerd in felle kleuren en een beetje formaat. Dus niet een mini exemplaar waar alleen een bijzettafel op past, maar echt flink uitpakken met een reusachtig ding.

#4 Urban Jungle

Een van de trends die blijft is de urban jungle trend. Planten worden zelfs nog belangrijker en mogen eigenlijk niet meer ontbreken.

#5 Natuurlijke materialen

Om de urban jungle trend nog meer aanzet te geven worden natuurlijke materialen ook iets waar we niet meer omheen kunnen in 2017. Terracotta komt terug en ook messing, brons en natuursteen gaan we nog meer zien. Allemaal prachtig te combineren met groen en basiskleuren als wit en grijs.

#6 Kurk, velours en fluweel

De kurk trend zet door, maar nu in combinatie met velours en fluweel.

interieurtrends 2.jpg

#7 Bohemien prints

Elementen als bloemen, etnische prints en uitgesproken kleuren vormen samen de Bohemien stijl. Let er wel op dat je niet doorslaat in het combineren ervan.

#8 Flatpack

Met flatpack bedoelen we eigenlijk niets anders dan een zelfbouwpakket. Ikea is natuurlijk de grote voorloper op dit gebied, maar de laatste jaren zien we ook steeds meer ontwerpers deze trend overnemen. Het gaat niet alleen om het verpakken, maar ook om de kunst van het demonteren.