Home > Wooonblog > Trend in keukenland: creatief omgaan met opbergruimte in je keuken
Trend in keukenland: creatief omgaan met opbergruimte in je keuken

Trend in keukenland: creatief omgaan met opbergruimte in je keuken

06 Juni 2017

Creatief omgaan met de ruimte in huis is al geruime tijd een trend. Het meeste halen uit je ruimte geeft een prettig gevoel en laat je ruimte groots aanvoelen. In de keuken is deze trend ook steeds beter zichtbaar, bijvoorbeeld met het gebruik maken van inventieve opbergruimtes. Heb je al wel eens nagedacht over een zwevende keuken? Of wat dacht je van open opbergruimtes? We zetten een aantal trends voor je op een rijtje!

Grote, brede laden zorgen voor veel opbergruimte

Een van de trends is het gebruik van grote, brede laden met veel opbergruimte. Met brede laden zorg je voor meer en efficiënt gebruik van de ruimte in je keuken. Daarnaast oogt een brede lade strakker dan bijvoorbeeld meerdere smalle keukenkasten. Met een aantal brede laden naast en boven elkaar kun je er ook voor kiezen om minder bovenkasten te nemen, zo oogt je keuken een stuk ruimtevoller. 

1200x628-eigenhuiskeukens.nl - grote ladenblokken.jpg

Bron: eigenhuiskeukens.nl

Kies voor een open inrichting, laat je servies zien!

Je kunt er ook voor kiezen om je kast geen deur te geven en pannen en borden in het zicht te houden. Naast dat deze trend voor een luchtig karakter zorgt in de inrichting van je keuken zorgt een open kast er ook voor dat servies niet meer weggestopt hoeft te worden. Je creëert als het ware een persoonlijke etalage waar je de mooiste borden, pannen of andere producten neerzet. Extra handige bijkomstigheid is dat je snel bij de spullen kunt die je nodig hebt, zo wordt het klaarmaken van een lekkere maaltijd nog gemakkelijker!1200x628-Atlas kader ruw eiken grijs - perspectief 1.jpg

Bron: Bruynzeel

De toekomst is nu: zwevende keukenkastjes

‘Zwevende keukenkasten’, het klinkt als iets van de toekomst, maar het is actueler dan ooit! Het is dit jaar een heuse trend om kasten zwevend te plaatsen. Met een zwevend keukenblok aan de muur creëer je een luxe uitstraling, het zorgt daarnaast voor een ruimtelijk gevoel. Wat daarnaast een leuke bijkomstigheid is van zwevende keukenkastjes is dat je goed onder de kastjes kunt komen met het schoonmaken.

1200x628-tielemanskeukens.nl zwevende keukens.jpg

Bron: tielemanskeukens.nl

Enthousiast geworden door de trends? Kom voor nog meer inspiratie en persoonlijk advies naar het Woondadviescentrum van Wooon Leiderdorp!