Home > Wooonblog > Welke woonstijlen zijn er?
Welke woonstijlen zijn er?

Welke woonstijlen zijn er?

09 November 2016

Je hoort regelmatig de termen basic, romantisch of landelijk voorbij komen. Maar welke woonstijlen zijn er allemaal en op welke punten onderscheiden deze stijlen zich van elkaar? Hieronder hebben wij de vijf meest voorkomende woonsferen op een rij gezet. 

Industrieel

De woonstijl industrieel is van alle stijlen misschien wel het populairst. Bij deze stijl denk je al snel aan een leegstaand fabriekspand of oude school. Het gebruik van zwart- wit en grijstinten in combinatie met een muur of vloer met betonlook, stalen raamkozijnen of grafische dessins is typisch voor deze stijl.

Romantisch

Zie jij bij deze woonstijl ook een oude boerderij voor je? Zachte pastelkleuren vormen de basis voor deze stijl. Denk ook aan ronde vormen en zachte materialen zoals wol en linnen. Behang met een bloemdessin zie je ook vaak terug in een romantisch interieur. Kom naar WOOON  Leiderdorp en shop de leukste meubels en accessoires passend bij deze stijl. Want een romantisch interieur kan niet zonder veel accessoires. 

woonstijlen 4.jpg

Landelijk

Bij een landelijke woonstijl denk je al snel aan zandtinten en diverse tinten groen. Met grove meubels, bijvoorbeeld van onbewerkt hout, zet je snel een landelijke sfeer neer. 

Klassiek

Houd jij van klassieke motieven en kan een stof niet genoeg glanzen? Grote kans dat jouw favoriete woonstijl richting klassiek gaat. 

woonstijlen 3.jpg

Design

Een vijfde woonstijl die je vaak tegenkomt is de stijl Design (of modern). Strakke lijnen en een minimalistische inrichting zijn kenmerkend voor deze stijl. Denk aan zwart, wit of juist een combinatie van deze twee. Ook knalgeel en fel blauw misstaan hier niet. Het gebruik van accessoires is minimaal. Ook chroom, rvs en opengewerkte meubelen zie je veel terug.

Kom langs bij onze winkels in WOOON Leiderdorp en doe nog veel meer wooninspiratie op. Ben je op zoek naar meubels of accessoires in een bepaalde stijl? Onze stylisten helpen je graag verder!