Gespot in Keulen: Opsmuk voor de vloer

Een strak, onopvallend vloerkleed dat letterlijk ondergeschikt is aan de zithoek? Dat willen we niet meer! Op de internationale meubelbeurs in Keulen zijn de gloednieuwe tapijten echte blikvangers.

Perscentrum-Wonen-Tapijt-collage-IMM-Cologne-800x745.jpg
Kleurenvirtuoos Hella Jongerius ontwierp drie nieuwe kleden voor Danskina en wat opvalt: alle drie zijn voorzien van een vrolijke franjerand. Kleed Bold is geweven van om elkaar heen gewikkelde draden wol in twee kleuren, wat een grovere structuur geeft en dikke franjes voor een knus effect. Kleed Multitone heeft felgekleurde ruiten en kleed Duotone is voorzien van een contrasterende kleur in de franjerand. Alle ontwerpen worden gemaakt van 100% wol door wevers in India en Nieuw Zeeland. De kleine onregelmatigheden die door het handmatige maakproces ontstaan, worden niet verdoezeld maar juist gevierd!

Onze aandacht werd ook getrokken door tapijt Lucky, waarvoor de in Shanghai woonachtige Nederlandse ontwerper Karin An Rijlaarsdam zich liet inspireren door de Chinese geluksknoop. De decoratieve knopen geven het kleed een tactiele uitstraling en lijken op kleine roosjes.

Ook de Zwitserse tapijtmaker Ruckstuhl versiert de vloer met de reeks Frame! Onder de noemer Volante zijn er lange franjes, maar Ruckstuhl werkt tapijt ook af met felgekleurde pompons: voor een sierlijk of vrolijk uiterlijk. We zouden bijna zeggen: zonde om iets op te zetten.

Carpet Sign introduceert op de beurs vloerkleed Tweed: geïnspireerd op de chique jasjes van Chanel waarbij verschillende kleuren garen in de grove structuur van het tweed zijn verwerkt. Ook meubelmerk Baxter geeft de vloeren op de beursstand een luxe uitstraling met tapijt. Door een exemplaar met lange franjes deels over een ander kleed te leggen creëer je een sierlijke vloer. Het proberen van het kopiëren waard!

Perscentrum Wonen bezoekt de internationale meubel- en designbeurzen om jou op de hoogte te brengen van de laatste trends! Hier lees je al onze signalementen. Voor redactioneel gebruik van onze content kijk je in het Persdossier.

Bron: Perscentrum Wonen