Woonmodetrend Brick House

De kleur van baksteen en materialen als marmer en graniet onderscheiden trend Brick House. Meubelen 
lijken ‘sunkissed ’ met karameltinten; beton en staal brengen verkoeling. Doorgestikte stoffen zorgen 
voor comfort en doen je wegdromen naar een zonnig kiezelstrand. Daar bestel je: “Eén zongebruind interieur on the rocks!”

4.jpg

Bronzing poeder voor je huis

Verwarm je interieur met de kleuren van de ondergaande zon. Het spectrum aan kleuren verzameld onder de naam brick reikt van zalmroze en terra tot warm steenrood en karamel. Koel af met krijt en kiezel en verrijk de sfeer met marmer.

1.jpg

Steengoed

Marmer is en vogue in het modische interieur, maar tegelijkertijd een tijdloos en duurzaam materiaal dat in elke woonstijl past. Deze steensoort wordt overal toegepast: in een tafelblad, zitting of lampenvoet en als dessin op behang, poefjes en lampen. Combineer verschillende marmersoorten met elkaar en verzacht de sfeer met pastel- kleuren en natuurlijke materialen die comfort bieden: wollige vloerkleden, bontplaids, met dons gevulde sierkussens en dikke doorgestikte stoffen. De royale bank van Moroso zit extra lekker door de uitklapbare hoge rugleuning en de dikke doorgestikte stof.

2.jpg

Beton: Meer dan bouwmateriaal

Niet alleen marmer en baksteen, maar ook beton is welkom in het getinte interieur. Beton is als bouwmateriaal hip, mede omdat het de best te recyclen bouwstof is. Al meer dan 99% van al het beton wordt gerecycled. Binnen wordt het steeds vaker toegepast in accessoires als vazen en lampen.

5.jpg

Warm grijs

Grijs een kille kleur? Welnee! Met de toevoeging van een drupje bruin en gecombineerd met zalmroze of terra is het modisch en warm. De shopper van Suzanne Bijl bijvoorbeeld, gemaakt van dezelfde stof als vliegers, heeft precies de juiste kleur.De sfeer is kunstzinnig door de toepassing van XXL fotoprints, verrassende licht- objecten en een grafisch spel van bijzettafels. Grote geometrische dessins zijn trendy. Maak horizontale en verticale kleurvlakken op de muur met woonmodekleuren brick, perzik, lichtroze en krijt.

7.jpg

Stenenverzameling

Maak een verzameling van verschillende stenen: een marmerprint op de muur, een kruk met natuurstenen zitting, kaarsen en –houders in brick (baksteen) én een bureau gemaakt van klei. Deze komt uit de Plain Collection van Maarten Baas en is handgemaakt, dus uniek. Ook papierpulp wordt, met een hoogwaardige afwerking, door verschillende jonge ontwerpers gebruikt voor woonaccessoires. Deze elementen injecteren een pure en tactiele factor in het huis waarin ook volop geswipet en digitaal geleefd wordt.

3.jpg

Brick in 5 stappen

Stap 1: Kleuren 
Betongrijs en marmertonen in de basis. Brick en accenten in karamel, zalm en perzik doen het interieur 
blozen.

Stap 2: Dessins 
Unikleuren en toon op toon kleurtoepassingen kenmerken het Brick House interieur. Geen drukke prints, 
wel kleurvlakken of het patroon van natuursteen of beton.

Stap 3: Materialen 
Beton, natuursteen en klei zijn kenmerkend en combineer je met hout, metaal en dikke gevoerde en door-
gestikte stoffen.

Stap 4: Meubelen  
Meubilair is eenvoudig van vorm, met heldere lijnen en zonder tierelantijnen.

Stap 5: Must haves  
Ronde of rechthoekige bijzettafeltjes en natuurstenen of betonnen objecten zijn kenmerkend. De ‘blos’ van 
het interieur kan een kleurvlak zijn, maar ook een licht roze tafel of zalmkleurige vaas.

6.jpg

Bron: Perscentrum Wonen