Ik zoek tips om een kleine badkamer groter te laten lijken

Met een paar tips kun je een kleine badkamer eenvoudig groter laten lijken. Een kleine badkamer hoeft namelijk helemaal geen probleem te zijn als je maar weet hoe je de badkamer optisch groter kunt laten lijken en de ruimte zo optimaal mogelijk indeelt. Houd bij de inrichting en indeling rekening met de volgende zaken


Kleurgebruik
Met lichte kleuren creëer je ruimte. Dit geldt niet alleen voor de badkamer, maar voor alle ruimtes in huis. Iets om rekening mee te houden als je nieuwe tegels gaat uitzoeken. Houd niet alleen je tegelwerk licht, maar ook je verfwerk.

Inloopdouche
Hoe groter het vloeroppervlak, hoe grote de badkamer oogt. Laat indien mogelijk dan ook altijd de vloertegels doorlopen in het douchegedeelte. Een inloopdouche geniet absoluut de voorkeur boven een douchebak of douchecabine.

Kies voor grote tegels
Voegen zorgen voor onrust en laten een ruimte optisch kleiner lijken. Kies dus voor grote tegels (grote tegels = minder voegen).

Glans ipv mat
Ga je nieuwe tegels uitkiezen? Neem dan hoogglans tegels. Door de weerspiegeling lijkt de badkamer optisch groter.


Legrichting tegels
Een simpele, maar effectieve truc: let op de legrichting van de tegels. Leg bij een smalle en langwerpige badkamer de tegels in de breedte. Heb je een ondiepe badkamer? Werk dan in de lengte voor een optisch groter effect. Dit werkt zowel bij de vloer als wand.

Glas & transparantie
Met een douchewand of douchegordijn in de badkamer blokkeer je de ruimte. Een wand of deur van glas is een beter alternatief.

Ondiep wastafelmeubel
Let er bij de aanschaf van een wastafel op dat je kiest voor de meest ondiepe variant. Hoe meer de tafel de ruimte in komt, hoe kleiner de badkamer lijkt.

Vrij in de ruimte
Plaats je badkamermeubel nooit direct op de grond, maar hang het meubel aan de muur of zorg dat het op pootjes staat. Deze tip geldt overigens ook voor de andere kamers in huis.

Plaats een spiegel
Een standaard truc om een kleine ruimte groter te laten lijken is het gebruik van spiegels! Dit gaat dus ook op voor een kleine badkamer. Kies het liefst voor een grote spiegel.

Ruim op!
Een open deur, maar toch wordt opruimen vaak vergeten. Zorg er altijd voor dat de badkamer netjes is opgeruimd.

Terug naar overzicht