Ik wil geen tegels, maar een strakke wand. Welk stucwerk is geschikt voor de badkamer?

Een badkamer met een strakke wandafwerking - zonder tegels - is helemaal van nu! Met stucwerk kies je voor een hygiënische, originele en stijlvolle afwerking van je badkamer. Handig: stucwerk kan ook over tegels worden aangebracht, waardoor sloopwerk niet altijd nodig is. Er zijn verschillende soorten stucwerk die geschikt zijn voor de vloer- en wandafwerking van de badkamer. Wij zetten ze voor je op een rij: 

Tadelakt – Dit is de meest bewerkelijke en duurste vorm van stucwerk. Tadelakt wordt gemaakt van hydraatkalk. Voordelen: zeer geschikt voor vochtige ruimtes, fluweelachtig uiterlijk, grote stootvastheid en geeft sfeer.

Beton Ciré - Beton Ciré (gewreven beton) is betonstuc afkomstig uit Frankrijk. Het wordt meestal aangebracht als een dunne laag van slechts 2 tot 3 mm. Door de unieke samenstelling hecht Beton Ciré op bijna elke ondergrond en is het geschikt voor zowel vloeren, wanden als plafonds. Voordelen: hygiënisch, slijtvast, watervast en naadloos.

Microcement & Microbeton – Microcement en microbeton zijn afkomstig uit Argentinië en kunnen beide worden toegepast op zowel wand als vloer. Voordelen: geschikt voor vrijwel iedere ondergrond, zeer hygiënisch vanwege de naadloze afwerking, waterdicht, duurzaam, hoge krasbestendigheid en weinig milieubelastend. Microbeton heeft als extra voordeel dat er patronen mee gemaakt kunnen worden.

Terrastone - Terrastone is een natuurlijke pleister die toegepast kan worden op vloeren, wanden en zelfs meubelen. De natuurlijke pigmenten zorgen voor de meest prachtige kleurschakeringen. Een wand met Terrastone is altijd uniek!

De prijs per vierkante meter kan per soort stucwerk sterk verschillen. Voor een prijsindicatie adviseren wij je om bij verschillende stukadoorsbedrijven een offerte op te vragen.

Terug naar overzicht