We gaan de keuken verbouwen, waar moet ik op letten?

Het verbouwen van de keuken is leuk maar er komt ook heel wat bij kijken. Je zit waarschijnlijk een paar weken in de rommel en daarnaast is het ook een flinke uitgave. Een paar tips:


1. Weet je dat de keuken binnenkort aan een restyle toe is? Begin dan vast met sparen.

2. Ga bij een nieuwe keuken niet over een nacht ijs en laat je goed informeren. Koop nooit gelijk een keuken bij je eerste bezoek aan een showroom, maar denk er thuis altijd eerst nog even rustig over na. Laat schetsen en 3D tekeningen maken, zo kun je de nieuwe voor jezelf goed visualiseren.

3. Bedenk in grote lijnen alvast wat voor keuken je graag zou willen en wat je woonstijl is. Kijk op Pinterest of in woonbladen en verzamel afbeeldingen van keukens die je mooi vindt. Ga daarna naar verschillende keukenzaken en laat offertes maken.

4. Heb je een raam boven het aanrechtblad? Let dan goed op de plek waar de kraan komt, het raam moet natuurlijk nog wel open kunnen!

5. Wil je een vaatwasser? Plaats deze liever niet in een hoek tegen de wand, dit in verband met spettergevaar.

6. Meer bergruimte? Er zijn tegenwoordig genoeg oplossingen voor extra diepe aanrechtbladen en extra diepe keukenlades. Bij KVIK spelen ze hier slim op in en hebben een unieke XXL oplossing bedacht: extra diepe lades waarmee je maar liefst 40% meer kastruimte creëert. 

 

Terug naar overzicht