Hoe creëer ik meer rust in de slaapkamer?

Een goede nachtrust is erg belangrijk, dat weten we allemaal. Als je lekker slaapt, word je de volgende dag weer uitgerust wakker. Met een paar simpele tips creëer je meer rust in de slaapkamer, wat weer bevorderlijk is voor je nachtrust.

Jouw woonstijl is natuurlijk heel persoonlijk. De een is fan van industrieel terwijl de ander meer van romantisch houdt. Wat je woonstijl ook is, voor meer rust in de slaapkamer is het belangrijk dat je voor een licht kleurenpalet gaat. Dus geen zwarte muren, maar liever wit of zachte pastellen op de wand. Kleur heeft namelijk grote invloed op hoe wij ons voelen. Zo wekt de kleur rood agressie op, stimuleert oranje de creativiteit en geeft blauw rust. Kleuren als zachtgroen en geel zijn ook perfect voor de slaapkamer.

Koop een goed kussen! Als je eenmaal een duur matras hebt aangeschaft is het hoofdkussen vaak is waar op wordt bezuinigd. Terwijl je hier toch gemiddeld zo’n 7 uur per nacht op ligt. 

Planten zorgen voor de luchtkwaliteit in huis, het is dus helemaal niet zo’n gek idee om een plant in de slaapkamer te zetten. Goede ventilatie helpt, maar een plant ook. En een beetje groen staat ook gelijk gezellig!

Terug naar overzicht