Berg en Berg

e22f247d2592fb72c92ace7ab947a69b20c501c3.jpeg

Zo onderhoud je je badkamer

Als je eindelijk je droombadkamer hebt gerealiseerd, is het tijd om hier van te gaan genieten. En dat wil je natuurlijk zo lang mogelijk kunnen. Het op de juiste manier onderhouden van je badkamer is daarom erg belangrijk. Wil je weten hoe je alle verschillende materialen het beste kunt onderhouden? Lees deze tips van badkamerexpert Sani-Dump!

Het bad en de douchebak schoonmaken

De meeste baden en douchebakken zijn gemaakt van acryl. Het voordeel van dit materiaal is dat het erg weinig onderhoud nodig heeft en gemakkelijk schoon te houden is, aldus Sani-Dump. Zorg er wel voor dat je schoonmaakmiddelen zonder agressieve bestandsdelen gebruikt, anders zal dit na verloop van tijd de bovenlaag aantasten. Het is het beste om milde schoonmaakmiddelen te gebruiken, dit zal voldoende zijn. Heb je last van kalkvlekken? Dan is azijnoplossing of citroenzuur een goede optie. Een bad van Solid Surface is het beste te reinigen met zeep en heel veel water. Maak het bad of de douchebak na elke douchebeurt goed schoon, zo voorkom je vlekken.

download (3).jpeg

De glazen douchewand onderhouden

Met een glazen douchewand creëer je automatisch een ruimtelijk ogende inloopdouche. Omdat je door de douchewand heen kunt kijken lijkt je badkamer optisch groter. Een glazen douchewand heeft wel wat meer onderhoud nodig. Zo krijg je snel kalkaanslag als je deze niet goed schoon houdt. Zorg er altijd voor dat je de wand na een douchebeurt goed afspoelt, eerst met warm water en daarna het liefst nog met koud water, tipt Sani-Dump. Vervolgens maak je de wand goed droog met een zachte (hand)doek of een raamwisser. Qua schoonmaakmiddelen is het verstandig om milde reinigingsproducten te gebruiken, zonder agressieve bestandsdelen. Gebruik daarnaast een zachte doek om krassen te voorkomen.

download (4).jpeg

Laat je badkamerkraan weer glimmen

Op kranen zien we kalkvlekken die door waterspetters worden achtergelaten. Zorg er daarom voor dat je de kraan om de paar dagen even schoonmaakt met een vochtige doek. Voor een betere reiniging kun je water een zeep gebruiken, verder is er niks nodig om je kranen mooi te houden.

download (5).jpeg

Keramiek in de badkamer

In de meeste badkamers komen de sanitairexperts verschillende onderdelen van keramiek tegen. Denk bijvoorbeeld aan de tegels of het toilet. Keramiek is een erg hygiënisch en onderhoudsvriendelijk materiaal, maar het is wel belangrijk om hier zorgvuldig mee om te gaan. Ook bij dit materiaal geldt dat agressieve schoonmaakmiddelen niet goed zijn. Om vlekken te!

Kom voor badkamerinspiratie langs op WOOON

Ben je op zoek naar nieuw sanitair of badkamerinspiratie? Kom langs bij Sani-Dump of keuken- en badkamerspecialist Kvik! Ook bij onze woonwinkels vind je veel inspiratie voor badkameraccessoires.

Beelden via inspiratie Sani-Dump