Headerbeeld.png

Dé badkamerstijlen van 2023 die je niet wil overslaan 

Waar een badkamer voorheen werd gezien als een praktische ruimte, wordt deze ruimte tegenwoordig steeds belangrijker om je even rustig terug te trekken. Ook binnen diverse badkamerstijlen zien we dit aspect terugkomen. Sterker nog; het wordt alleen maar meer. Inspiratie opdoen voor je nieuwe badkamer? In deze blog lees je meer over de badkamerstijlen die je in 2023 echt niet wil missen. 

Japandi stijl in jouw badkamer

Droom jij ook weg bij de charme van de Japandi stijl? De rust, de eenvoud, het design… Ideaal voor een ruimte waar je je wil ontspannen; de badkamer! Door de combinatie van de Japanse en Scandinavische stijl spelen minimalisme, het gebruik van natuurtinten en natuurlijke materialen een belangrijke rol. Het minimalisme zorgt ervoor dat je een opgeruimde en een rustige ruimte creëert. Dit betekent weinig accessoires en de ruimte voor veel opbergmogelijkheden. Daarnaast zie je veel organische vormen terugkomen, waaronder in de spiegel, badkuip en wasbak. En zie je dat de combinatie tussen pastel, naturel kleuren en donkere lijnen binnen deze stijl vaak worden opgezocht. Een licht kleurenpalet en het contrast met wit of zwart is waar de Japandi stijl voor staat. Hierin zie je namelijk dé combinatie tussen Scandinavië en Japan wat de ruimte spannend maakt.  

2020_week22_damixa_15_1143x1000px.pngBeeld: Sani-Dump

Een hotelgevoel aan huis: boutique hotel chique

Luxe, chique en rijk; net al is een hotel. Wil jij deze sfeer overbrengen naar jouw eigen badkamer? Met een hotel chique badkamer creëer je thuis dat luxe hotelgevoel. Waar veel mensen thuis al gauw voor een praktische badkamer gaan, onderscheiden hotels zich vaak door gebruik te maken van mooie materialen en de juiste afwerking waardoor je op deze manier een luxe uitstraling krijgt. Kenmerkend voor deze stijl zijn donkere en warme tinten en materialen die luxe uitstralen, waaronder het gebruik van marmer en goud. Kleuren die je veel ziet terugkomen zijn nachtblauw, emerald groen, bordeauxrood en okergeel. 

Wil je deze stijl in jouw badkamer creëren en investeren in een luxe design? Kies dan bijvoorbeeld voor vloerverwarming, spiegels met ingebouwde verlichting, een vrijstaand bad of een grote regendouche. Laat je bij Sani Dump adviseren en inspireren om extra comfort en een echt luxegevoel te creëren. 

Foto 2.pngBeeld: Sani-Dump

De industriële badkamerstijl  

Industrieel is één van de populaire badkamerstijlen van de afgelopen tijd. Wanneer je houdt van een robuust, eenvoudig en stoer, dan is dit de perfecte badkamerstijl voor jou! Deze robuuste stijl creëer je door het gebruik van beton, staal, natuursteen, baksteen en hout. Denk bijvoorbeeld aan een betonnen wasbak in combinatie met betonlook tegels. Wat opvallend is dat deze materialen vaak worden gecombineerd met witte elementen, zoals rechthoekige tegels of een lichtbad. Voor accessoires zoals kranen, rekjes en spiegels is metaal een goede keuze. Bij voorkeur zwart in een matte afwerking. 

Drukke printjes kun je bij deze stijl beter vermijden, een industriële badkamer straalt over het algemeen eenvoud uit. Mis je toch nog wat meer warmte in je badkamer? Met hout haal je de warmte naar boven. Een mooie combinatie met koud beton en koele tegels. 

Foto 3.pngBeeld: Sani-Dump

Laat je inspireren door onze badkamerexperts

Geïnspireerd geraakt door deze uiteenlopende badkamerstijlen? Keuzes maken voor een nieuwe badkamer is altijd leuk! Of je nu houdt van japandi, boutique hotel chique of industrieel; Sani-Dump maakt de realisering van jouw droombadkamer mogelijk. Laat je in de winkel inspireren en adviseren door de veelzijdigheid aan mogelijkheden. Zien we je snel?