Vloerlamp Tarik, Vloerlamp met 1 lichtpunt.png
Energie besparen met stijl

Zet jij de verwarming al lager? Nu de energieprijzen de pan uitvliegen is het jou vast zeker niet ontgaan. Het is tijd om te gaan besparen. Tijdens de extreem koude winter van 2023 brengen we veel tijd binnen door. Buiten is het al vroeg donker en kouder, daarom halen we graag de warmte letterlijk en figuurlijk in huis. Lekker opwarmen in een knus, warm en gezellig interieur. Maar hoe creëer jij een sfeervol interieur? In deze blog een paar handige tips om energie te besparen, waarbij je inspeelt op verlichting en de aankleding voor een warm interieur. Alles om de winter door te komen.

Warm huis

Energiebesparing is urgenter dan ooit. Wist je dat ook energie kan besparen met jouw interieurkeuzes? Want slim omgaan met energie is altijd een goed idee en zeker nu! Dubbel glas is hierin natuurlijk een uitkomst, maar ook raambekleding heeft een isolerende werking en kun je enorm veel winst mee behalen.

Bij de keuze voor isolerende raambekleding is de afstand tussen het raam en gordijnen een belangrijke factor. Daarnaast is de gordijnstof hierin erg belangrijk. Zo is een transparante stof een stuk minder isolerend dan een dikkere verduisterende stof. Dit laatste heeft namelijk de hoogste isolatiewaarde van alle gordijnen. Hierin geldt, hoe meer laagjes hoe beter! Je kan je woonkamer mooi maken door voor kleuren te kiezen die voor meer warmte zorgen.   

Afbeelding1.pngBeeld: Berg&Berg

Hoe belangrijk is verlichting?

Een onmisbaar item voor een gezellige woonkamer is sfeerverlichting. Met de juiste verlichting verandert een sombere woonkamer moeiteloos in een sfeervolle ruimte. Wist je dat je met een ledlamp 85% minder stroom verbruikt dan een halogeenlamp, en zelfs 90% minder stroom dan een gloeilamp. Dat komt doordat de ledlampen weinig energie verbruiken en lang meegaan. Uiteindelijk ben je dus goedkoper uit en bespaar je op je energieverbruik. Tip: Ledlampen zijn er in alle soorten, maten en tinten. Dus je hebt genoeg keuze om het licht af te stemmen op de ruimte. Warm licht maakt een ruimte knusser. Een bijkomend voordeel is dat LED-lichtbronnen dimbaar zijn en in sfeer handmatig worden aangepast. Kies dus voor een lamp die qua vormgeving en kleuren goed op jouw interieur zijn afgestemd.

Afbeelding1.jpgBeeld: Goossens

Vloeren & vloerkleden  

Heb je vaak last van koude voeten? Tip: Kies dan voor een mooi vloerkleed in jouw gewenste vorm, maat en patroon, die geweldig past bij jouw interieur. Een vloerkleed is super stijlvol en geeft letterlijk en figuurlijk warmte. Een warme uitstraling is comfortabel en sfeervol. De zachte garens van een vloerkleed voelen tijdens de wintermaanden lekker warm aan je voeten vanwege hun isolerende werking. Vloerisolatie is een goede manier om energie te besparen. Wist je dat je met je vloer 10 tot 15% kan besparen op je gasrekening. Met een geïsoleerde vloer houd je de koude lucht en vocht door de isolatielaag uit de kruipruimte tegen en de warmte in je huis blijft beter hangen. Hierdoor voelt je vloer heerlijk warm aan. In sommige gevallen betekent het dat je opzoek moet gaan naar creatieve oplossingen om energie te besparen.

Screenshot 2022-08-03 at 12.18.53-SANDERSWONEN.pngBeeld: Sanders Wonen

Ben jij toe aan een make-over en of wil je graag een verandering brengen aan jouw huidige accessoires en hiermee energie besparen? Bij WOOON Leiderdorp kun je terecht me een scala aanbod van woonwinkels. Onze experts weten precies wat jij nodig hebt. Zien we je snel?