Schermafbeelding-2022-08-24-om-09.13.27.png
Inversteer in een duurzaam interieur

De laatste jaren wordt er steeds meer aandacht besteed aan duurzaamheid en het verminderen van onze ecologische voetafdruk. Dit geldt ook voor ons interieur. Door te investeren in een duurzaam interieur kun je niet alleen bijdragen aan een betere wereld, maar kies je ook voor een gezonder en comfortabeler thuis. In deze blog delen we onze tips en ideeën over hoe je jouw huis duurzaam kunt inrichten zonder dat het ten koste gaat van stijl en comfort. Van het kiezen van duurzame materialen tot het creëren van een circulair interieur; genoeg inspiratie om bewuste keuzes te maken!

Duurzame meubels 

Veruit de grootste milieu-impact komt van de aankoop van nieuwe spullen. Daarom zijn wij blij om te zien dat het kopen van duurzame meubels steeds populairder is geworden. Mensen worden steeds bewuster! Door te kiezen voor duurzame meubels draag je namelijk onder andere bij aan een betere en schonere toekomst voor ons allemaal. Er zijn verschillende manieren waarop meubels duurzaam kunnen zijn. Denk hierbij aan het gebruik van gerecyclede materialen of meubels die niet snel slijten en daardoor relatief langer meegaan. Hout is bijvoorbeeld van zichzelf een duurzaam materiaal wat goed gebruikt kan worden in duurzame meubels. Natuurlijke materialen gaan bovendien vaak lang mee en passen qua uitstraling in elk type interieur. 

Screenshot-2022-07-06-at-11.39.16-HOUWELING-(1).pngBeeld: Houweling 

Kies voor duurzamere materialen

Een duurzaam interieur kun je creëren door gebruik te maken van eerlijke materialen. Hiermee bedoelen we dat je gebruik maakt van natuurlijke en gerecyclede materialen en stoffen. Denk hierbij aan hout, vilt, riet, bamboe, wol en jute. Dit zijn materialen die niet alleen duurzaam zijn, maar ook mooi, stijlvol en perfect met elkaar te combineren.

Schermafbeelding-2022-08-24-om-15.44.29-montel.pngBeeld: Montel 

Duurzame én functionele lampen

Verlichting is een belangrijk aspect voor een duurzaam interieur. LED verlichting is hierin momenteel de meest duurzame vorm. Wanneer je kiest voor de meest zuinige LED lamp verbruik je tot 90% minder energie dan een gloeilamp met dezelfde sterkte. Daarnaast hebben LED lampen ook een langere levensduur; niet alleen duurzaam, maar bespaart ook geld! Overweeg daarnaast om zoveel mogelijk natuurlijk licht in huis te brengen, dit zorgt voor een gezellige en natuurlijke sfeer in huis.

GOOSSENS.pngBeeld: Goossens 

Beddengoed

Met duurzaam beddengoed kun je een belangrijke stap maken voor een gezondere planeet en een betere nachtrust. Helaas wordt het grootste deel van alle textielproducten op een onverantwoorde manier vergaard. Het gevolg hiervan is onder andere milieuvervuiling. Gelukkig kunnen wij hier samen wat aan doen! Het gebruik van biologisch katoen, bamboe, hennep of lyocellvezels zijn hiervan goede voorbeelden. Deze materialen zijn niet alleen beter voor het milieu, maar ze bieden ook andere voordelen. Denk hierbij aan een ademend vermogen, zachtheid en comfort.

Screenshot-2022-06-21-at-09.34-BETERBED.pngBeeld: BeterBed

Geïnspireerd geraakt om een duurzaam interieur te creëren? 

Ben jij toe aan een make-over en of wil je graag duurzaamheid integreren in jouw interieur? Bij WOOON Leiderdorp kun je terecht voor een groot aanbod aan woonwinkels die hierop inspelen. Zien we je snel?