foto1.png
Wegdromen in de zevende hemel

Je slaapkamer is dé plek waar je tot rust wilt komen. Gemiddeld brengen we hier heel wat uurtjes door en dat maakt de slaapkamer misschien nog wel belangrijker dan alle andere ruimtes in je huis. Als de sfeer in je kamer onrustig is dan kan dit jouw nachtrust negatief beïnvloeden. Inspiratie opdoen voor een heerlijke fijne sfeer in je slaapkamer? In deze blog lees je meer over sfeermakers in jouw slaapkamer.

Functionele verlichting

Verlichting in je slaapkamer is heel praktisch, maar ook dé sfeermaker van je kamer. Voor deze ruimte is het gebruik van verschillende lichtbronnen handig om zo de lichtpunten te bepalen. Met een lichtplan voor de slaapkamer kun je bepaalde plekken in de slaapkamer uitlichten. Tip: ken je dat moment dat je lekker voor de ontspanning een boek aan het lezen bent en je ontdekt dat de grote lamp nog aan staat? Niets is vervelender om dan onder de warme dekens vandaag te moeten komen om de grote lamp uit te zetten. Door extra schakelaars naast je bed te plaatsen kun je op afstand schakelen en gemakkelijk kiezen voor de juiste sfeerverlichting.

fb.pngBeeld: Swiss Sense

Kleuren in de slaapkamer

De slaapkamer behoort tot één van de belangrijkste kamers in je huis. Dé plek waar je ’s avonds heerlijk kunt ontspannen met het lezen van een boek en ‘s ochtends ontwaakt om de dag te beginnen. De juiste kleuren combinaties in jouw slaapkamer dragen bij aan een positieve nachtrust. Maar wat zijn precies rustgevende kleuren?

Rustgevende kleuren

Wil jij voor een rustgevende sfeer in jouw slaapkamer gaan? Rustiger kleuren in jouw slaapkamer hebben een positieve impact op je nachtrust. Ook draagt een rustig kleurenpalet bij aan een opgeruimder gevoel. Denk je aan rustgevende kleuren, dan zit je al snel bij basiskleuren, zoals: grijs, wit en crème. Je zou er misschien niet meteen aan denken, maar een hemelsblauwe kleur geeft een ontspannen gevoel en doet je nachtrust ongetwijfeld goed.   

Energieke kleuren

Kleuren in de slaapkamer hebben een psychologische werking op de mens. Ben je iemand die wakker wordt met veel energie? Dan kun je gaan voor energieke kleuren, als: rood, oranje, geel en de kleuren hiertussen. De kleuren zorgen er namelijk voor dat je opgewekt wakker wordt en de dag op een fitte manier kunt beginnen.

Afffbeelding1.pngBeeld: BeterBed

Werk met laagjes in je slaapkamer  

Hoe zorg je er nu voor dat je heerlijk wilt ploffen op je bed? Om dit gevoel te krijgen moet je vooral met laagjes werken. Leg bijvoorbeeld wat sierkussens afwisselend met effen- en print kussens voor je hoofdkussen. Maak ook gebruik van meerdere spreien van verschillende materialen. Dit is veel sfeervoller en zorgt voor meer warmte, zo kun je na een lange werkdag heerlijk neer ploffen in een warm opgemaakt bed. 

hihi.pngBeeld: BeterBed

Of je nu op zoek bent naar een hele slaapkamer make-over of toe bent aan een paar nieuwe accessoires, bij WOOON Leiderdorp kun je terecht voor een breed aanbod aan slaap- en woonwinkels voor je slaapkamer. Onze slaapspecialisten weten precies wat jij nodig hebt. Zien we je snel?