33060bc89238935aa0c7dd58343e2bc496958654.jpeg

Zo richt je een sfeervol (klein) balkon in

Heb je niet de luxe van een tuin, maar wel van een (klein) balkon? Dan wil je deze mooi maar ook functioneel inrichten. Veel mensen weten niet hoe ze dit moeten aanpakken. Gelukkig kun je met een paar simpele stappen een groots effect creëren. We geven je een aantal tips voor het gezellig maken van jouw balkon. Zodat je er de hele zomer optimaal van kunt genieten!

Een balkon is eigenlijk een verlengstuk van je interieur. Het oog wil ook wat, en het is wel zo gezellig om een mooi aangekleed balkon te zien als je uit het raam kijkt. Werk met dezelfde kleuren als binnen en voeg trendy accessoires toe aan je balkon. Vooral als deze deels overdekt is, hoef je de accessoires niet elke avond naar binnen te halen. Verder kun je veel groen kwijt op een balkon, wat direct een gezellige sfeer geeft!

download (18).jpeg

Mooie vloer voor je balkon

Neem voor een totale look ook de vloer en wanden mee in je keuze voor de inrichting. Een (kunst) grasmat of houten balkontegels zijn vaak makkelijk over de oude vloer te leggen. Ziet je oude vloer er nog prima uit of zie je het niet zitten om een nieuwe vloer te leggen? Kijk dan eens naar een buitenkleed. Met een balkonkleed bedek je gemakkelijk de oude vloer en zorg je snel voor een nieuwe uitstraling. Voor de muur zijn er mooie natuurlijke oplossingen zoals bamboe of riet. Ook verticale plantenbakken en boomschors zijn populaire oplossingen die je balkon direct groen aankleden!

download (19).jpeg

Foto: Buitenhof Tuinmeubelen

Genoeg zitplek op je balkon

Ga slim om met je kleine balkon. Als je een kleine ruimte of een klein balkon inricht, dan ben je vaak geneigd te kiezen voor kleinere meubels. Toch oogt een ruimte vaak groter als er grote meubels in staan, bijvoorbeeld een bank van pallets met een matraskussen. Een extra voordeel is dat je optimaal gebruik maakt van het oppervlakte. Past er geen loungebank of -stoel op jouw balkon? Kies dan voor opklapbare meubels. Een speciale balkontafel of balkonbar neemt weinig ruimte in en maak je gemakkelijk vast aan de reling. In een klepbank kun je kussens en accessoires droog bewaren. Doe alvast inspiratie op bij Buitenhof Tuinmeubelen op WOOON voor geschikte balkonmeubels.

download (1).png

Veel groen

Ben je een natuurliefhebber en gek op planten? Ga dan voor veel groen op je balkon. Werk zo veel mogelijk in de hoogte om ruimte te besparen. Kies voor plantenbakken aan de balkonreling, hangplanten of een plantentrap. Je creëert hiermee ook meteen een gezellige sfeer.

download (20).jpeg

Sfeervolle verlichting op je balkon

Ook verlichting is de ideale sfeermaker. Zo breng jij je zomeravonden knus door op het balkon. Er wordt steeds meer aandacht gegeven aan mooie, stijlvolle buitenverlichting zoals solar verlichtingssnoeren en lampionnen. Zet (LED)kaarsen neer of ga voor een stijlvolle lantaarn.

Genieten op je balkon!

Voor al jouw balkonmeubels en accessoires kun je terecht bij de winkels van WOOON Leiderdorp. Naast tuinspecialist Buitenhof Tuinmeubelen vind je mooie accessoires bij onze woonwinkels.