17112022_WWW_Home_Desktop_1920x1080px_02.png

Uitgerust het nieuwe jaar in!

Het einde van het jaar is in zicht, een mooi moment om even lekker uit te rusten en op te laden voor 2023. De slaapkamer is dan ook één van de meest fijne en belangrijke ruimte in je huis. Dé plek waar je tot rust kunt komen. Maar grote kans dat je nog wat winst kunt behalen bij de kwaliteit van jouw nachtrust. In deze blog nemen wij je mee hoe je fris en uitgerust het nieuwe jaar in kan gaan. 

Oud wordt nieuw

Je interieur eens in de zoveel tijd een make-over geven, iets waar we ons regelmatig over buigen. Maar begin dit jaar eens bij jouw slaapkamer. Wanneer heb jij voor het laatst jouw bed, matras of kussen vervangen? Wellicht al een hele tijd geleden! De levensduur van een kussen is afhankelijk van de vulling van het kussen waar je op ligt. Zo gaat een kussen met een donzen vulling veel langer mee dan een synthetische vulling. Als vuistregel houden wij, gezien de kwaliteit en hygiëne, voor een hoofdkussen een gemiddelde gebruiksduur van 3 jaar aan en voor een matras en dekbed acht jaar. Laat je door de vakkundige experts bij Tempur adviseren welk matras, kussen en dekbed het beste bij jou past voor de meest optimale ontspanning!

Afbeelding3.pngBeeld: Tempur

De juiste verlichting

Verlichting bepaalt in hoge mate de sfeer in jouw slaapkamer. In deze ruimte is het handig om verschillende lichtbronnen te kiezen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de centrale verlichting, het lampje op je nachtkastje of spots die bepaalde accessoires mooi uitlichten. Het is aan te raden om een lichtplan voor de slaapkamer te maken om zo de gewenste lichtpunten te bepalen. Tip: ken je dat moment dat je net lekker warm aan het worden bent onder de dekens en vervolgens ontdekt dat de grote lamp nog aanstaat? Niet is vervelender om dan weer uit bed te moeten stappen. Door één of meer extra schakelaars naast het bed te plaatsen kun je de lampen gemakkelijk op afstand uitzetten. 

Afbeelding1.pngBeeld: Dorelan

Kleur in de slaapkamer

De kleuren in de slaapkamer zijn van invloed op je stemming. De kunst is dan ook om een kleurenpalet te kiezen, waardoor je in de slaapkamer meer rust creëert. Dit heeft alles te maken met bepaalde associaties. Zo wordt rood geassocieerd als een activerende kleur en heeft blauw een verfrissend effect op onze geest. Laat je voor volgend jaar zeker inspireren door de Flexa trendkleur van 2023 ‘Wild Wonder’. Een positieve en natuurlijke geeltoon die de ‘wonderen van de natuur’ benadrukt. Door deze trendkleur te combineren met subtiele kleuren als lichtbruin, blauw of zachtroze krijg je een mooi en zonnig effect. Daarnaast lenen de kleuren zich perfect om de muur in kleurvlakken te verdelen voor wat meer diepte.  

Afbeelding2.png
Beeld: Beter Bed

Frisse lucht in de slaapkamer

Er is niets fijner dan in slaap vallen en wakker worden met een heerlijke frisse geur in je slaapkamer. Frisse lucht is namelijk erg goed voor de nachtelijke ademhandeling en zal je door een goede ventilatie, meer zuurstof en een frisse aangename geur eerder in slaap vallen. Daarnaast kun je ervoor kiezen om jouw dekbed overdag uit het raam te hangen en raden wij je aan om jouw beddengoed wekelijks te wassen. 

Wil je jouw slaapkamer een extra boost geven? Kies dan voor een natuurlijke luchtverfrisser zonder chemische stoffen, zoals een geurzakje van lavendel, citroen of gedroogde bloemen. Daarnaast zijn er vele luchtzuiverende planten die jouw slaapkamer niet alleen beter reinigt, ze zijn ook gelijk een mooie accessoire!  

Beterbed.png
Beeld: Beter Bed

Kom langs bij WOOON en laat je adviseren door onze woonexperts! Door de veelzijdigheid aan winkels heb je alles onder één dak om met bovenstaande tips van jouw slaapkamer een frisse make over te geven. Zien wij je snel?