Eerste foto.png

Zo maak jij je slaapkamer zomerklaar

Hoewel we in de winter graag onder de warme wol kruipen, hebben we in de zomer meer behoefte aan licht en koelte in de slaapkamer. Een goed moment om vanaf nu te beginnen met een frisse start in jouw slaapkamer! Sla de gordijnen open, wissel je winterdekbed om naar een zomerdekbed en sta eens stil bij de kleuren en decoratie; past dit nog wel bij de tijd van het jaar? Geef wat aandacht aan je slaapkamer door middel van onderstaande tips om deze summerproof te maken.

We kiezen voor lichte en frisse kleuren deze zomer

Door gebruik te maken van lichte en frisse kleuren geef je jouw slaapkamer direct een zomerse look. Haal zachte pastelkleuren naar binnen voor een mooie balans tussen vrolijk en rustgevend. Taupe, zachtgeel, mintgroen en lila halen je slaapkamer prachtig op zonder overheersend te zijn. Dit kun je al klein aanpakken door te beginnen met een paar nieuwe accessoires, een dekbedovertrek of gordijnen. Toe aan heel iets nieuws? Dan kun je natuurlijk ook altijd de kwast erbij pakken voor een likje verf op de muur. Tip: de collectie van Swiss Sense zit vol met pastelkleuren en kleurrijke accessoires.

Swiss-Sense1.jpg
Beeld: Swiss Sense

Hoe kies je het juiste dekbed tijdens de zomer?

Niets is lekkerder dan ’s avonds onder je zachte dekbed te kruipen. Wikkel je jezelf graag in als een cocon, of wil je juist een licht dekbed dat over je heen zweeft? Ben je een koukleum of juist een kacheltje? Hoe dan ook: je wilt het niet te warm of te koud hebben. Het kan een flinke uitdaging zijn om het juiste dekbed te vinden en de keuze is voor iedereen heel persoonlijk. Bij het kiezen van het juiste dekbed zijn er een aantal dingen belangrijk waar je rekening mee moet houden: heb je het snel warm of koud in bed? Hou je van luchtig dons of een omsloten gevoel? Ben je allergisch voor huisstofmijt en wat is de juiste maat voor jou?

Vind je het fijn om onder een zwaarder dekbed te liggen? Dan is Auping Dew wellicht iets voor jou. Deze 4-seizoensdekbed geeft je een geborgen en omsloten gevoel terwijl je het hele jaar door comfortabel slaapt. Het dekbed is gemaakt van hypoallergene materialen, daardoor is het heel geschikt voor mensen met een (huisstofmijt-) allergie. Heb je het in de zomer vaak te warm in bed? Dan is Auping Cloud de ideale keuze voor jou. Dit premium 4-seizoensdekbed is gevuld met 100% Mazurisch ganzendons, een extreem ventilerend materiaal. Kom langs in één van onze slaapwinkels voor deskundig slaapadvies van onze experts.

Swiss Sense.png
Beeld: Swiss Sense

Pimp je slaapkamer met planten

Een plant in de woonkamer of de keuken, daar kijkt niemand raar van op. In de slaapkamer vind je ze minder vaak. Toch is het een goed idee om planten in de slaapkamer te zetten. Ze fleuren niet alleen de ruimte op, ze zuiveren ook de lucht wat leidt tot een betere nachtrust. Zo is Aloë Vera een fijne plant om in je slaapkamer te hebben. Deze haalt schadelijke stoffen uit de lucht, die vaak worden veroorzaakt door verf en chemische schoonmaakmiddelen. Daarnaast zijn de witte bloemen van jasmijn prachtig voor in de slaapkamer, maar deze plant heeft nog een bijkomend voordeel, de geur zou een kalmerend effect hebben. Zo kan de plant jouw helpen om stress en angstgevoelens te onderdrukken of verminderen. Ideaal voor de slaapkamer dus. Tip: laat je adviseren bij Buitenhof Tuinmeubelen voor de beste slaapkamerplanten.

Goossens.jpg
Beeld: Goossens

Deze zomer kiezen we voor verduisterende raamdecoratie

In de zomer worden de dagen langer, we genieten van lange avonden in het zonnetje maar vroeg in de ochtend komt de zon weer op. Heerlijk, maar kan daarentegen ook vervelend zijn als je wat langer in bed wilt blijven liggen. De oplossing? Kies voor verduisterende raamdecoratie, zo haal je niet alleen een goede nachtrust in huis maar creëer je ook meer sfeer in de ruimte. De meest voorkomende verduisterende raamdecoratie zijn dan ook de (rol)gordijnen en plisségordijnen. Met onze uitgebreide keuze uit verschillende stoffen, kleuren en dessins vind je voor elke woonsmaak de mooiste raamdecoratie. Toch, en misschien juist wel daarom kan het kiezen van de juiste raamdecoratie een flinke uitdaging zijn. Kom langs in één van onze winkels voor inspiratie en advies.

Auping.jpg
Beeld: Auping

Of je nu op zoek bent naar een hele slaapkamer make-over of toe bent aan een paar nieuwe accessoires, bij WOOON Leiderdorp kun je terecht voor een veelzijdig aanbod aan slaap- en woonwinkels om je slaapkamer helemaal zomerklaar te maken. Zien we je snel?