Homeliving XL

959c7b07075682d3d601b88b83dd8541ea6ab26d.jpeg

Organische vormen en knuffelbare texturen: zo pas je ze toe in jouw (industriële) interieur!

Voor een lange periode was de industriële woonstijl ontzettend populair. En nog: in veel woonkamers voeren hoekige vormen en harde lijnen de boventoon. Toch hadden we het afgelopen jaar behoefte aan een vriendelijker, zachter interieur. Het gevoel dat je wordt omarmd door je huis, dat was - en is - het doel!

Zoals dat vaker gaat bij trends, werden de tegenovergestelde elementen van hoekig, hard en strak steeds populairder. In deze blog laten we zien hoe je organische vormen en zachte materialen gemakkelijk toepast in je interieur en hoe deze materialen je huis tot een warm thuis maken.

Ronde vormen en rechte lijnen

Strak vormgegeven elementen maken plaats voor ronde vormen en golvende lijnen. Ademt jouw woonkamer nog de industriële stijl? Weet dan: niet alle rechte lijnen hoeven de deur uit. Juist de combinatie met rondingen zorgt voor een evenwichtig geheel. De strak gelijnde kast mag blijven staan, maar vervang bijvoorbeeld het vloerkleed voor een exemplaar met ronde vormen. Of breng lucht in de woonruimte door een grote rechthoekige salontafel te vervangen voor een aantal kleine, ronde tafeltjes.

download.jpeg

Knuffelbare materialen en industrieel staal

Staal komt veel voor bij de industriële stijl. Het is een hard en koel materiaal. De combinatie met knuffelbare materialen zorgt voor een fijn geheel. Stoffen als wol, fluweel en linnen verzachten de hardheid van de stalen look en houden de samenstelling in balans. Het is als twee tegenpolen die elkaar perfect aanvullen!

download (1).jpeg

Accessoires van natuurlijke materialen in organische vormen

Wij zijn dol op accessoires! Waarom? Je kunt ze gemakkelijk vervangen en dat zorgt meteen voor een nieuwe look en feel in je interieur. Dus hup, oude eruit en nieuwe erin. Kies voor accessoires in organische vormen en van natuurlijke materialen zoals klei, keramiek, steen en hout. Materialen uit de natuur hebben vaak dezelfde werking als organische vormen: ze geven rust en warmte. Door organische vormen te combineren met natuurlijke materialen en kleuren haal je het optimale uit deze trend!

download (2).jpeg

Bij de winkels van WOOON Leiderdorp staan stylisten en adviseurs voor je klaar die je graag helpen met het samenstellen van jouw interieur. Zij kunnen je alles vertellen over het combineren van de vormen, materialen en trends. Ontdek alle woonwinkels van WOOON Leiderdorp en volg ons op Facebook en Instagram voor nieuws en inspiratie! Zien we je snel?

Afbeeldingen via Berg&Berg