KeukenConcurrent

Eerste foto.jpg

Breng jouw droomkeuken tot leven!

Het is tijd voor een nieuwe keuken! Maar waar ga je beginnen? Natuurlijk kun je voor inspiratie en oriëntatie altijd terecht bij een adviseur, maar een goede voorbereiding is het halve werk. Een keuken vinden die past bij jouw wensen, het klinkt makkelijker dan het is. De mogelijkheden, materialen en kleuren zijn tegenwoordig oneindig en dat maakt de keuze des te moeilijker. Benieuwd hoe je jouw nieuwe keuken tot leven brengt en je persoonlijke stijl kunt samenvatten? Laat je inspireren in deze blog!

Ideeën verzamelen

Veelal willen mensen direct aan de slag met de indeling van hun nieuwe keuken, maar veel belangrijker is om de tijd te nemen welke uitstraling jouw nieuwe keuken moet krijgen. Welke kleuren vind je mooi? Welke stijl past het beste bij de rest van je interieur? Ga naar de winkel, praat met experts en neem de catalogus mee om de mogelijkheden en nieuwste trends te onderzoeken. Lees blogs en magazines om te ontdekken welke kleuren, stijlen en materialen jou aanspreken en vergeet vooral social media niet. Door diverse hashtags uit te proberen kom je al gauw uit bij leuke woontrends en inspiratiepagina’s. Tip: Bekijk de handige gidsen van Kvik om alvast wat inspiratie op te doen voor jouw droomkeuken.

Kvik.png
Beeld: KVIK

Wat heb je nodig in je keuken?

De volgende keer dat je een ontbijt klaarmaakt, een uitgebreid diner voorbereidt of gewoon thuiskomt van werk, denk eens na over de vraag: wat ontbreekt er? Heb je genoeg opbergruimte? Hoe gebruik je de keuken en wil je hem in de toekomst anders gebruiken? Dit geldt niet alleen voor koken en opbergruimte, maar ook voor gezelligheid in de keuken. Moet de keuken vooral functioneel zijn om in te koken? Is de keuken een onderdeel van jouw woonkamer of zijn dit twee losse ruimtes? Uiteindelijk bepalen jouw behoeften, wensen en dromen welk type keuken voor jou geschikt is en wat de juiste indeling moet worden.

Bruynzeel.jpg
Beeld: Bruynzeel

Maak een moodboard

Nadat je hebt nagedacht over hoe je de ruimte wilt gebruiken en inspiratie hebt opgedaan kan je jouw ideeën tot leven gaan brengen met het maken van een moodboard. Naast het knippen van mooie sfeerbeelden uit tijdschriften is Pinterest hét visuele online prikbord om nieuwe ideeën op te doen. Pin de sfeerbeelden die je aanspreken om deze foto’s later makkelijk terug te kunnen vinden. Hier komt wellicht het eerste begin van jouw ontwerp uit voort waarin je verschillende kleur- en materiaalsamenstellingen terug ziet komen. Tip: maak gebruik van de gratis ‘Mijn online Ontwerpstudio’ van Bruynzeel Keukens. Via deze weg doe je tal van keukeninspiratie op, kun je een visuele weergave maken van jouw keuken, je eigen keuken ontwerpen en op elk moment gemakkelijk delen met kennissen of een aankoopadviseur.

Bruynzeel 2.jpg
Beeld: Bruynzeel

De 3D tool voor jouw keuken

Na alle inspiratie en adviezen is het tijd om, door middel van een 3D tool, te testen hoe jouw ideeën er in werkelijkheid uit komt te zien. Zo zet je jouw moodboard om in beeld en zie je meteen of dit past in je ruimte. Klaar met ontwerpen? Bekijk de werktekening nog eens vanuit elke gewenste hoek om te bepalen of je helemaal tevreden bent. Tip: via de website van KeukenConcurrent of Kitchen4All kun je jouw eigen 3D ontwerp maken, sla deze op en neem hem mee naar een van de vakkundige experts. Kun je niet wachten? Ga dan gelijk aan de slag!

Pinterest.jpg
Beeld: Pinterest

Een afspraak maken

Je hebt je van tevoren goed laten adviseren, inspireren, jouw moodboard is af en je hebt een 3D ontwerp laten maken. Wat nu? Als het goed is heb nu je voor jezelf scherp wat je wensen zijn en dat is het ideale startpunt voor de keuze van je nieuwe keuken! Sta je te popelen? Dat komt goed uit, want onze vakkundige experts bij WOOON zijn dol op moodboards en kunnen hierdoor gelijk aan de slag met jouw ideeën. Kom gerust langs bij Bruynzeel KeukensKvikKeukenConcurrentKitchen4all en Keukenstunter om jouw droomkeuken tot leven te brengen!