Lederland

-KVIK.png

Kleur in de keuken: zo doe je dat

Meerdere kleuren in je keuken? Ga ervoor! In interieurs zie je volop kleurgebruik en opvallende combinaties op de muur, accessoires en meubilair. Alles kan. In de keuken wordt daarentegen vaak voor veilige kleuren gekozen. Ondanks deze tijdloze keuze laten we je graag kennismaken met de eindeloze mogelijkheden op het gebied van kleur. Zeker nu veel keukens als leefkeuken worden gebruikt en je de kleuren vanuit de woonkamer in elkaar kunt laten overlopen. In deze blog lees je hoe je jouw keuken kunt accentueren met kleur.

Natuurlijke materialen in de keuken

Een voordeel van het gebruik van natuurlijke materialen is dat deze altijd uniek zijn. De meest gebruikte natuurlijke materialen in de keuken zijn hout, beton en natuursteen. Door te kiezen voor deze materialen creëer je niet alleen een tijdloze uitstraling, maar ook warmte en gezelligheid in je keuken. Zo kun je ervoor kiezen om natuurlijke keukenbladen te combineren met keukenkastjes in de gewenste kleur, maar natuurlijke materialen zijn ook uitstekend geschikt om onderling met elkaar te combineren. Kies bijvoorbeeld voor houten keukenkastjes in combinatie met een betonnen keukenblad voor een natuurlijke look. Bij KeukenConcurrent heb je de mogelijkheid om zelf jouw keuken samen te stellen en helpen de adviseurs je met plezier verder met jouw keuze.

2db62b3d0d2499a5cca9406b7157dc91.jpg
Beeld: Bruynzeel Keukens

Indelen van keukenzones

De indeling van je keuken is een grote beslissing en hangt af van hoe je deze gaat gebruiken. Vergeet echter niet om naast functionaliteit ook op kleuren te letten. Die doen veel voor de uitstraling van de keuken en zorgen ervoor dat de keuken opgaat in de rest van de ruimte. In het voorbeeld van een  parallel keuken wordt de ruimte optimaal benut, omdat er plek is voor vele functionaliteiten. Je kunt met deze opstelling alle kanten op, zowel met de indeling als met kleur. Deze keuken vraagt namelijk om te spelen met kleur! Dit kun je doen door de het ene keukenblok een andere kleur te geven en terug te laten komen in de keukenkastjes aan de andere zijde. Deze donkergroene keuken van Bruynzeel Keukens is perfect te combineren met hout en marmer accenten. Kom gerust langs in de winkel op WOOON en laat je adviseren over de beste kleurencombinaties.

Jaguar groen Cam 1_1.jpg
Beeld: Bruynzeel Keukens

Hart van jouw huis

Een kookeiland is het hart van jouw huis en wordt geassocieerd met sfeer en gezelligheid. Veelal wordt een eiland geplaatst in een ruimte die verbonden staat met de woon- of eetkamer. Het is daarom belangrijk om het kookeiland goed af te stemmen met de rest van het interieur. Om het kookeiland als echte eyecatcher uit te lichten kun je ervoor kiezen om wit als basiskleur te houden en met andere kleuren en materialen te doorbreken. Opvallende tegels of materialen tegen de zijkanten aan zijn hier een mooi voorbeeld van. Of juist een witte achterwand en het eiland in kleur. Door een barretje met barstoelen wordt het kookeiland jarenlang het natuurlijke middelpunt van jouw keuken en creëer je levendigheid. Bij Kvik vind je een ruim aanbod aan stijlen en materialen om je kookeiland samen te brengen met jouw wooninrichting.

mano-hero-kitchen-1220x1220px.jpg
Beeld: Kvik

Alle keukenelementen op één rij

Kies je voor een rechte keuken, maar vind je één kleur te saai? Een keuken met een kastwand geeft je alle ruimte om kleuren en materialen met elkaar te combineren en de grens tussen hoge en lage kasten te accentueren. De onderstaande keuken van Bruynzeel Keukens laat perfect zien hoe je met het gebruik van diverse kleuren en materialen een echte eyecatcher kunt creëren. De combinatie tussen de nachtblauwe kleur en de walnootkleurige kasten zorgen voor zowel rust als warmte. Deze tinten kunnen perfect worden gecombineerd met de gouden accessoires en het marmeren aanrechtblad.

012 Olympia ncs blauw cam 1-min.jpg
Beeld: Bruynzeel Keukens

Geïnspireerd geraakt en wil je van de veilige keuze afstappen en meer kleur in jouw keuken? Kom langs en ontdek onze mooiste collectie keukens, accessoires en apparatuur bij Bruynzeel Keukens, Kvik, KeukenConcurrentKitchen4all en Keukenstunter. Onze adviseurs staan klaar voor vrijblijvend advies.