Nostalgie Kringloop

BETERBED.png

Zo haal je het voorjaar in huis!

Voorjaar; het moment waarop veel mensen zin krijgen om met een frisse blik hun interieur te veranderen. De dagen worden langer, de zon schijnt volop en daardoor het ideale moment om je interieur een seizoens make-over te geven. Met deze tips warm je elke kamer op en is jouw interieur helemaal klaar voor de zomer!

Voorjaarskleuren in jouw interieur

Met kleur breng je jouw interieur tot leven en daarnaast geven vrolijke kleuren een zomers gevoel. Je kunt kleur op veel verschillende manieren in je interieur verwerken. Denk bijvoorbeeld aan een likje verf om een muur te accentueren of nieuwe, frisse gordijnen in de slaapkamer. Zo oogt een ruimte direct heel anders en kun je bepaalde delen accentueren. Vind je het verven van je muur een te grote verandering? Dan kun je er ook altijd voor kiezen om jouw interieur kleur te geven met mooie accessoires.

Benieuwd welke lentekleuren dit jaar niet zijn weg te denken in huis? Natuurlijke tinten, stijlvolle donkere kleuren en rustig naturel zijn dit jaar de trend! Bij natuurlijke kleuren kun je denken aan basic aardetinten, maar ook frisse kleuren zoals blauw, groen en geel doen het altijd goed voor een zomerse vibe. Ook niet weg te denken in een voorjaarshuis: pastels. Een terugkerende voorjaarstrend, met dit jaar in het bijzonder de mix van kleuren. Een combinatie van lila, roze, mint en blauw zorgt voor wat meer leven in het (rustige) interieur.

25b6d689b203a79d4b41ec7c96b71390.jpg
Beeld: Goossens

Natuurlijke materialen in huis

Natuurlijke materialen, zoals rotan, riet, bamboe en hout zien wij al een aantal jaar steeds meer terugkomen in het interieur. Deze materialen zijn licht van kleur en passen dan ook erg goed in jouw zomerse inrichting! De neutrale uitstraling zorgt ervoor dat je natuurlijke materialen met alles kunt combineren. Hierdoor kan het in elke woonstijl worden toegepast. Denk bijvoorbeeld bij een chique interieur aan de combinatie marmer met goud, in een industrieel of Scandinavisch interieur zijn de pasteltinten een goede tegenhanger bij de stenen/betonlook en bij een landelijke woonstijl is hout zeker niet weg te denken. Onze ervaren en vakkundige experts dagen je graag uit met exclusieve samenstellingen.

SANIDUMP.jpeg
Beeld: Sani-dump

Exterieur als interieur

Haal je graag het fijne buitengevoel naar binnen? Met kamerplanten komt jouw interieur letterlijk en figuurlijk tot leven! Planten brengen een ontspannen sfeer in huis en zorgen elke dag voor extra zuurstof in de ruimte. Zo bevind je je in een aangename en frisse omgeving. Laat je adviseren over de mooiste voorjaarsbloeiers en welke plant het beste in welke ruimte kan staan. Zo geniet je in je hele huis van al dat groen en blijven de planten op hun best.

50059fc16ad99a5326565dcaa1d30196932a1a84.jpg
Beeld: Beter Bed

Wissel van stoffen

Door van stof te wisselen oogt jouw interieur heel anders. Vervang de zware winterse stoffen, zoals fluweel, flanel en wol door licht katoen, hennep en linnen. Denk hierbij aan het vloerkleed of de gordijnen in de woonkamer. Verwissel het dikke, winterse plaid door een katoenen variant en combineer je bankstel met linnen kussens. En vergeet ook je slaapkamer niet, met een nieuw dekbedovertrek word je in de ochtend heerlijk wakker!

2429b803ae81d111a138af131a524245.jpg
Beeld: Goossens

Durf te experimenteren

Het interieur is een belangrijk aspect om je thuis te kunnen voelen en te kunnen ontspannen. Daarnaast is jouw interieur erg persoonlijk. Vaak is het nog een hele klus om de juiste balans te vinden tussen kleuren, materialen en accessoires. Durf jij te experimenteren? Voordat je aan de slag gaat is het handig om een plan te maken, bijvoorbeeld in de vorm van een moodboard. Laat kleuren in meerdere ruimtes terugkomen en breng materialen samen die niet zo snel voor de hand liggen, voor dat extra wow-effect. Je zult versteld staan van combinaties die je niet eerder in gedachten had! Wil je eerst wat inspiratie opdoen? Kom gerust langs bij WOOON en onze vakkundige experts denken met plezier met je mee.

Schermafbeelding 2022-02-02 om 10.25.57-SANIDUMP.png
Beeld: Sani-dump

Of je nu op zoek bent naar een complete seizoens make-over of nieuwe woonaccessoires, je slaagt gegarandeerd bij het veelzijdige aanbod woon-, slaap-, keuken- en badkamerexperts op WOOON. Ook voor advies kun je bij ons terecht. Tot snel!