Prenatal

blog-goossens.png

Dit zijn de interieurtrends van 2022

2021 is alweer bijna voorbij en bij een nieuw jaar horen natuurlijk nieuwe interieurtrends! Tijd om vooruit te kijken en een blik te werpen op de verwachte woontrends van 2022. Wat we zien is dat zowel de kleurentrends als woontrends rust uitstralen en elkaar goed aanvullen. In deze blog bekijken we de leukste interieurtrends, zodat jij alvast wat inspiratie op kunt doen voor je eigen interieur. Ben jij klaar om te zien wat er allemaal gaat komen?

Organische vormen

De ronde en organische vormen gaan we op veel manieren terugzien in ons interieur. Ronde en organische vormen brengen met hun zachte lijnen meer vrouwelijkheid in het interieur en creëren een warme en uitnodigende sfeer. Je kunt ze goed combineren met strakke vormen. Zo doorbreek je de rechte lijnen en voeg je een speels effect toe. Ga voor een vloerkleden met een organisch design of een ronde tafel. Door de vorm neemt deze tafel minder ruimte in beslag en kun je tijdens het diner iedereen aankijken, wel zo gezellig. Het is niet voor niets dat organische vormen zo geliefd zijn.

Schermafbeelding 2022-04-12 om 15.53.01.png
Beeld: Goossens Wonen en Slapen

Artistiek wonen

De kunstwereld blijft in 2022 een inspiratiebron voor het interieur. Denk aan asymmetrische vormen, gedurfde patronen en sculpturale meubels. Maar het gaat nog verder dan dat. In 2022 smelten kunst en design volledig samen in woningen. Dit komt doordat kunst steeds meer toegankelijk en laagdrempelig wordt. Ook de aandacht voor handgemaakte meubels en ambachtelijke details zal onder invloed van de kunstwereld nog meer toenemen.

Schermafbeelding 2022-04-12 om 15.54.17.png
Beeld: Berg & Berg

Duurzaam wonen

Duurzaam wonen is een trend die vorig jaar al naar voren kwam en vormt voor het nieuwe jaar nog steeds een belangrijk uitgangspunt. Een duurzaam interieur met eerlijke keuzes voor zowel mens als milieu, het recyclen en upcyclen van meubels en het kiezen voor kwaliteit zodat het langer meegaat.

We gaan veel duurzame materialen in het interieur zien. Materialen waar je jarenlang plezier van hebt, denk onder andere aan rotan en bamboe. Dit zijn houtsoorten die in veel interieurstijlen goed staan. Daarbij gaan we de trend zien van lichte houtsoorten, kurk en wol. Iets wat we voorheen vaak in minimalistische Scandinavische interieurs terugzagen, gaat dit jaar in verschillende woonstijlen terugkomen.

Ook komt er nog meer vraag komen naar meubels van gerecyclede materialen. Meubels met een verhaal die met respect voor natuur, mens en dier zijn gemaakt. Denk hierbij onder andere aan meubels van bioplastic en gerecycled hout.

Schermafbeelding 2022-04-12 om 15.55.04.png
Beeld: Berg & Berg

Kleuren voor 2022

Nu we nog steeds veel thuiswerken zijn we op zoek naar rust. Dit zien we terug in de trendkleuren van 2022. Elk jaar bespreekt een team van internationale designers de nieuwste wereldwijde trends die ons dagelijkse leven beïnvloeden. Er wordt dan een toonaangevende kleur gekozen die de sfeer van het moment weerspiegelt. De kleuren voor 2022 zijn Olive Sprig (Histor) en Bright Skies (Flexa).

Olive Sprig is een kleur die staat voor groei en veerkracht. Deze kleur heeft een ontspannende werking die de ruimte opfleurt en is makkelijk toe te passen in je interieur. Naast deze kleur is er ook Bright Skies. Een luchtige, lichtblauwe tint die staat voor een nieuw begin. Mocht je een hele muur in een van deze kleuren te heftig vinden, kun je er altijd voor kiezen om accessoires of één meubel in deze kleuren te verven. Wij zijn enthousiast! Jij ook?

Schermafbeelding 2022-04-12 om 15.56.06.png
Beeld: Histor

Doe inspiratie op bij WOOON

Ben jij geïnspireerd geraakt door de trends voor 2022? Onze winkels zijn door de maatregelen dicht, maar we blijven je nog graag (online) inspireren. Neem een kijkje op de websites van de winkels van WOOON Leiderdorp en zie wat de alternatieve mogelijkheden zijn.