Prenatal

Schermafbeelding 2022-04-12 om 15.59.00.png

Zo zorg je voor een goede nachtrust in een rustgevende slaapkamer

Uitgerust wakker worden, een betere start van je dag is er niet. Je slaapkamer is de ideale plek om tot rust te komen en een momentje voor jezelf te nemen. Heb je moeite om in slaap te komen en word je ’s nachts vaak wakker? Een rustige en donkere slaapkamer draagt bij aan een goede nachtrust. Dus ruim op, zorg voor verduisterende gordijnen en breng groen in huis. We delen onze tips, zo pak je het aan!

Kies voor rustgevende winterkleuren en natuurlijke materialen in je slaapkamer

Kleuren hebben een psychologische werking op ons. Warme tinten en natuurlijke materialen zoals hout zorgen in de winter voor een fijne sfeer. Kies voor een effen dekbedovertrek in een zachte tint en leg er een mooi deken overheen voor een huiselijke sfeer, dan blijf je gelijk warm tijdens de koude nachten. Ook woonaccessoires mogen niet ontbreken, maar pas op met te veel. Houd het rustig en vermijd ze in felle kleuren. Daarnaast is een opgeruimde kamer de key voor een zen-gevoel. Rommel maakt je hoofd onbewust onrustig waardoor de kans groter is dat het je niet echt lukt om te ontspannen. Zorg voor genoeg opbergruimte, het liefst achter gesloten deuren.

Schermafbeelding 2022-04-12 om 16.00.12.png
Beeld: Swiss Sense

Voldoende zuurstof voor een goede nachtrust

Naast een goed matras en een fijn kussen kunnen ook planten bijdragen aan een betere nachtrust. Planten geven energie en stralen tegelijkertijd rust uit waardoor je minder stress ervaart. Ze zorgen voor een betere luchtkwaliteit en hebben ze een positieve invloed op hoofdpijn. Heb jij al groene vrienden in huis?

Vermijd de thuiswerkplek in je slaapkamer

Nu we met z’n allen meer thuiswerken hebben we voor onszelf een thuiskantoor gecreëerd. Staat je bureau in je slaapkamer? Dan kun je deze het beste verplaatsen naar een andere ruimte in huis. Ook als je niet aan je bureau zit word je toch herinnert aan je werk, oftewel je hoofd blijft constant bezig met werk. En dat is niet heel bevorderlijk voor je rust in de slaapkamer.

Schermafbeelding 2022-04-12 om 16.01.13.png
Beeld: Beter Bed

Sfeervolle verlichting voor meer rust

Lampen zijn erg belangrijk voor je slaap. Felle lichten vertellen je biologische klok dat het tijd is om wakker te blijven. Plaats daarom lampen met een laagvermogen, het brengt meer sfeer in de kamer maar zorgt ook voor ontspanning en je valt er sneller door in slaap. Ook blauw licht van je scherm brengt je melatonineritme in de war. Pak liever een boek of doe ademhalingsoefeningen voordat je gaat slapen. Is je telefoon je wekker? Zet een old school wekkertje op je nachtkastje.

Een goede nachtrust door de beste verduistering

De slaapstof melatonine wordt aangemaakt door duisternis, je hersenen krijgen dan een seintje om te gaan slapen. Verduistering is daarom erg belangrijk voor je nachtrust. Zorg voor gordijnen die geen daglicht doorlaten. Met name in de zomermaanden slaap je dan beter omdat het erg vroeg licht wordt. Ontdek onze verduisterende raamdecoratie en gordijnen bij onder andere Berg&Berg.

Schermafbeelding 2022-04-12 om 16.02.20.png
Beeld: Auping

Ga jij voor een goede nachtrust en wil je een sfeervolle slaapkamer? Kom langs en ontdek onze mooiste collectie slaapkamermeubels, woonaccessoires, kasten en verlichting bij onder andere Auping, Berg&Berg, Beter Bed, Famaliving, totaalBED, Swiss Sense en onze andere winkels.