Showpain

Screenshot 2022-03-09 at 12.13.24-MONTEL.png

Zo kies jij de perfecte fauteuil voor bij jou thuis

We herkennen allemaal het fijne gevoel dat je na een lange werkdag lekker wilt neerploffen op die ene zachte bank. Of nog beter, in een heerlijke luierstoel waar je in kunt wegdromen met een warm kopje thee en een dekentje. Het is een onmisbaar item in huis en is voor zowel huisdier als mens een aanwinst. Maar het kiezen van een fauteuil kan knap lastig zijn. Je vindt ze in ontelbaar verschillende vormen, maten en kleuren. Hieronder geven we wat tips die de zoektocht naar de perfecte fauteuil nét wat makkelijker maakt.

Schermafbeelding 2022-04-12 om 16.06.05.png
Beeld: Berg&Berg

Verhoog je wooncomfort met de perfecte fauteuil

Lange, koude avonden vragen om quality time in een luierstoel om helemaal in weg te duiken. Een fauteuil zorgt wat ons betreft voor de ultieme ontspanning en geeft je interieur direct een sfeervolle uitstraling. Voordat je de zoektocht start is het belangrijk dat je weet wat het doel van de stoel zal zijn; comfort is een must maar je kunt er ook voor kiezen om de stoel te kopen als eye-catcher. Is je doel helder? Laten we de zoektocht starten!

Fauteuils zijn meestal aan de grote kant en kunnen daarom aardig wat ruimte innemen in huis. Belangrijk om van tevoren al een plek te bedenken waar de stoel komt te staan zodat je zeker weet dat je niet voor verrassingen komt te staan. Controleer vervolgens het kleurenpalet van de ruimte en houdt deze goed in je achterhoofd tijdens de zoektocht zodat het een mooi geheel vormt met de meubelen die je al hebt staan. Hulshoff Design Center biedt niet alleen een uitgebreide collectie van vele bekende merken, maar ook eigen stylisten die je graag adviseren en inspireren.

Schermafbeelding 2022-04-12 om 16.07.22.png
Beeld: Famaliving

Kies de juiste stof

De stof die je kiest voor je fauteuil is vaak afhankelijk van je leefomstandigheden. Heb je kinderen of huisdieren? Dan is een fragiel stofje met een lichte kleur misschien niet de beste keuze voor jou. Ga dan juist voor materiaal dat veel kan hebben en gemakkelijk te onderhouden is. Kies bijvoorbeeld voor imitatieleer, dit is gemaakt van synthetische stof waardoor de stoel gemakkelijk schoon te maken is met warm water. Een ander groot voordeel is dat imitatieleer is gemaakt van sterk materiaal waardoor het minder snel slijt. Wil je voor echt leer gaan? Neem bijvoorbeeld een kijkje bij dé specialist in leren zitmeubelen: Lederland. Elke fauteuil is met de grootste zorg op ambachtelijke wijze geproduceerd. Zo ontstaan al 25 jaar kwaliteitsproducten waar je jarenlang van kunt genieten.

Schermafbeelding 2022-04-12 om 16.08.20.png
Beeld: Montèl 

De juiste uitstraling voor jouw interieur

Bepaal bij het kopen van een fauteuil ook voor welke uitstraling je wilt gaan. Wil je een romantische look creëren? Kies dan voor fluweel of velvet. Bij een modern interieur past een tijdloos meubel het beste in een strakke vorm, deze vind je onder andere bij Montèl terug in de collectie. Wil je inspelen op de trends van dit jaar? Dan raden wij je aan om te kiezen voor een fauteuil in Teddy stof met houten pootjes. De stof nodigt direct uit om er heerlijk in te gaan zitten en er uren in te vertoeven. Bij Sanders Wonen ontdek je de nieuwste trends op het gebied van wonen. Je vindt gegarandeerd waar je naar op zoek bent. Wij zijn fan!

Schermafbeelding 2022-04-12 om 16.09.46.png
Beeld: Montèl

Doe inspiratie op bij WOOON

Kom proefzitten en ontdek onze mooiste collectie fauteuils bij onder andere Famaliving, Goossens Wonen, Houweling Interieur, Rofra Home en Ada wonen. Ook voor advies kun je bij ons terecht. Zien we je snel in één van onze winkels?