5 tips: zo geniet je ook in de winter van je tuin

5 tips: zo geniet je ook in de winter van je tuin

6 november, 2017

De zomer is nu echt voorbij, de herfst is in volle gang en de (koude) winter staat voor de deur. Tijd om je binnen terug te trekken… Of toch niet? Ook in de winter kun je genieten van je tuin! Met deze vijf tips maak jij jouw tuin winterklaar om ook in de winter ook heerlijk te kunnen genieten van het buitenleven.

#1 Opruimen en onderhouden

Ruim alle losse bladeren op, knip bloemen die uitgebloeid zijn af en zorg ervoor dat je tuin weer helemaal netjes is. Om een mooie tuin te hebben en te houden moet je ‘m regelmatig en goed onderhouden. Haal planten die niet goed tegen de vorst kunnen daarom op tijd uit de grond en steek ook de graskanten van je gazon af zodat het gazon netjes de winter in gaat.

#2 Plant laatbloeiers

Omdat de meeste planten in de lente uitkomen en ’s zomers bloeien oogt de tuin in de winter algauw wat grijs en grauw. Gelukkig zijn er ook genoeg planten, bomen en struiken die je tuin in de winter kunnen opfleuren. Denk aan siergras, winterjasmijn, de kerstroos en varens. Plant deze laatbloeiers tussen de andere planten in je tuin zodat j Maar niet getreurd, er zijn genoeg bomen, planten en struiken die in de winter de boel kunnen opfleuren. Denk aan varens, siergras, winterjasmijn en de kerstroos. Plant deze bloemen en planten tussen de andere planten door zodat je het hele jaar geniet van een kleurrijke tuin.

#3 Zorg voor de vogels

In de koude wintermaanden hebben vogels het koud en worden ze hongerig. Met voederhuisjes, een waterbak en andere versnaperingen in de tuin zorg je ervoor dat vogels ook een fijne winter hebben. Daarnaast is het ook nog eens heel gezellig om vanuit je huis naar al die gezellige tuinbezoekers te kijken.

#4 Maak een outdoor living

Met behulp van een blokhut, tuinhuis, veranda of overkapping maak je van je tuin een plek waar je ook in de winter heerlijk kunt zitten. Kies voor weerbestendige meubels, maak gebruik van warme vachtjes en plaids en verwarm de boel met een kacheltje of tuinhaard.

#5 Ontsteek het licht

Nu de wintertijd is ingegaan is het weer vroeg donker en kijk je vanuit je warme woonkamer een donkere tuin in. Maak gebruik van gezellige lampjes (evt. op zonne-energie) en lantaarns om je tuin te verlichten. Ga je buiten een fijne zitplek creëren? Dan kan een tuinhaard natuurlijk niet ontbreken!

Hebben we je warm kunnen maken om van je tuin een fijne wintertuin te maken? Bij Wooon Leiderdorp kun je ook voor je tuin goed terecht. Laat je bij Buitenhof Tuinmeubelen inspireren door nieuwe collecties en mooie acties!