Creëer een gezellige tuin

Creëer een gezellige tuin

20 maart, 2018

De lente is begonnen, het is weer langer licht, de vogels fluiten en de zon laat zich met enige regelmaat weer zien! Kortom, er zijn voldoende redenen om weer eens lekker in de tuin te gaan zitten en te genieten van je eigen plekje in de buitenlucht. Maar, hoe creëer je deze ontspannen en gezellige tuin? Wij zetten vier tips voor je op een rijtje!

#1. Kies voor een mooi buitenmeubel

Design zien we vooral veel in huis. Maar waarom zou je dit niet ook in de tuin doorvoeren? Kies bijvoorbeeld voor een mooie loungeset en zorg ervoor dat je dezelfde meubelen bij elkaar zoekt als je in huis hebt! Kies voor een sfeervolle bank met stoelen of kies voor een moderne buitentafel die jouw tuin nog sfeervoller maakt!

#2. Kies voor sfeerverlichting

Misschien wel een van de belangrijkste onderdelen om sfeer in de tuin te ontwikkelen is aan de hand van verlichting! We kunnen straks in de avond ook weer buiten zitten en dan is het juist gezellig om met mooie verlichting nog meer sfeer aan te brengen! Een van de simpelste manieren om de tuin te voorzien van sfeerverlichting is aan de hand van een lichtsnoer met lampjes. Hiermee kun je gemakkelijk en niet al te duur heel veel sfeer aanbrengen!

#3. Zoek mooie accessoires!

Accessoires maken je sfeervolle tuin af! Kijk bijvoorbeeld eens naar een buitenkleed! Of wat dacht je van een mooi plaid of mooie kussens die je snel en gemakkelijk buiten kunt leggen als het goed weer is? Maar denk bij accessoires ook aan bijvoorbeeld glazen flessen in verschillende kleuren, zet planten in potten en ga zo maar door! Alles wat je extra toevoegt aan je tuin zal zorgen voor meer sfeer en uiteindelijk ook een gezellige tuin.

Kies in een kleine tuin altijd voor lichte kleuren, dit geeft een ruimtelijk effect

#4. Gebruik de muren in de tuin

Onze laatste tip heeft alles te maken met de hoogte! Een tuin is gezellig door alles wat zich rondom de vloer begeeft, maar wat dacht je er van om eens wat mooie toevoegingen te doen aan bijvoorbeeld de schutting? Heb je een pergola in de tuin staan? Overweeg dan ook eens om daar leuke decoraties in op te hangen.

Wil je graag nog meer advies over hoe je de tuin sfeervol kunt maken? Ga dan langs bij bijvoorbeeld Buitenhof Tuinmeubelen! Bekijk ook onze pagina met alle woonwinkels en kies een winkel uit die past bij jouw voorkeur!