De tuintrends voor 2018

De tuintrends voor 2018

3 januari, 2018

Laten we beginnen met jou een gelukkig nieuwjaar te wensen! Wil je jouw tuin goed voorbereiden voor dit jaar? Wellicht overweeg je wel een compleet nieuwe indeling van je tuin? Lees hier alles over de tuintrends voor 2018!

Maak van een kleine tuin een grote tuin!

We kunnen helaas niet allemaal beschikken over een mega tuin met verre uitzichten en eindeloze grasvelden. Woon je bijvoorbeeld middenin de stad of beschik je simpelweg niet over een hele grote tuin? Een van de trends van dit jaar is om jouw kleine tuin juist groots te laten lijken. We horen je denken...maar hoe dan? Kijk bijvoorbeeld eens naar voorwerpen in je tuin die een dubbele functie kunnen hebben! Zo kan bijvoorbeeld een plantenbak met dikke rand ook heel goed functioneren als plek om te zitten, of een poef bij je tuinset als plek om van te eten. En wat vind je van deze vuurtafel? Die werkt ook heel goed om vanaf te eten of om spullen op te plaatsen!

Bron: www.wonen.nl

Creëer een aparte ruimte om te eten

De beste manier om dit jaar in je tuin te genieten van een heerlijke maaltijd is door een unieke omgeving voor jouw eettafel en stoelen. Bouw bijvoorbeeld een aparte ruimte rondom de set en plaats het geheel iets verder in je tuin. We hebben de afgelopen jaren vaak alles dichtbij huis gehouden, maar dit jaar plaatsen we spullen verder in de tuin! Oké, je moet iets verder lopen, maar het oogt hoe dan ook sfeervol en gezellig!

Bron: gardendesign.com

Kies voor een verticale tuin!

We hebben deze trend al vaker gezien, maar in 2018 kun je er echt niet meer omheen: de verticale tuin! Heb je weinig ruimte in je tuin, maar wil je toch graag groen aanbrengen? Denk dat niet in horizontale ruimtes, maar in verticale ruimtes! Met een verticale tuin breng je niet alleen meer groen aan in je tuin, maar zorg je ook voor een echte eyecatcher.

Bron: gardendesign.com

Maak van de trends een nieuwe tuin!

Ben je geïnspireerd geraakt door een van bovenstaande trends voor 2018? Bij Wooon Leiderdorp kun je ook voor je tuin goed terecht! Ga bijvoorbeeld eens langs bij Buitenhof Tuinmeubelen en laat je inspireren door nieuwe collecties en mooie acties!