Tips bij de aankoop van tuinmeubelen

Tips bij de aankoop van tuinmeubelen

11 april, 2018

Hoe kun je nu het best genieten van de tuin waar je zo trots op bent? Door er middenin te gaan zitten, en dan wel zo comfortabel mogelijk! Daarbij zijn meerdere zaken belangrijk, namelijk het design van de meubelen, het comfort en andere praktische zaken. Wij zetten voor je op een rijtje waar je aan moet denken bij de aanschaf van nieuwe tuinmeubelen.

Comfortabele stoelen voor buiten

Design in de tuin klinkt heel mooi, maar comfort hoort zeker op de eerste plaats te staan. Om optimaal te genieten van je tuin is het heel belangrijk dat je comfortabel zit. Ook is het belangrijk om rekening te houden met het doel van de stoelen. Ga je voor stoelen die aan tafel staan, of echt voor loungestoelen? Probeer een stoel altijd goed uit om te voelen of ze niet te groot/klein of hard/zacht zijn.

Bron: Buitenhof Meubelen

Materialen van de tuinmeubelen

Hierbij staat voorop dat goedkoop, duurkoop is. Ook al worden de meubels in de tuin vaak minder gebruikt dan de meubels binnen, ze krijgen wel veel meer te verduren. Kwaliteit is daarom het meest belangrijk, daarna de prijs.
Wat materiaal betreft is het belangrijk om eerst te bepalen wat je wensen zijn voor de meubelen en daar het materiaal vervolgens op af te stemmen. Hieronder lichten we verschillende materialen en hun eigenschappen toe:

Aluminium, kunststof, pvc
Deze materialen zijn roestvrij, licht van gewicht, relatief goedkoop en ze hebben weinig onderhoud nodig. Je wast deze tuinmeubelen eenvoudig met een sopje.

Staal of smeedijzer
Deze materialen zijn zwaar en stevig. Onbehandeld of geschilderd zullen ze op den duur gaan roesten. Regelmatig onderhoud is daarom belangrijk.

Rotan, riet of natuurlijke grassen
Deze materialen doen het goed buiten. Zeker als ze een speciale hars coating hebben. Onderhoud is wel één keer per jaar nodig.

Houtsoorten
Hout zoals steigerhout, hardhout, ceder en teakhout zijn erg populair voor in de tuin. Het maakt stevige, robuuste en luxe tuinmeubelen. Houtsoorten vragen wel meer onderhoud en bescherming.

Bron: Hello Suns

Praktische zaken

Zowel binnen als buiten is een grote poef of voetenbank vaak een favoriet item: praktisch en comfortabel. Bij bezoek is dit namelijk een prima zitplaats, maar ook de hapjes kan je er prima op kwijt. Zo zijn er voor de tuin nog meer meubels die erg praktisch zijn. Denk aan een verplaatsbare parasol of inklapbare tafeltjes.

Kussens en textiel

Zoals gezegd is comfort dus het speerpunt voor genieten in de tuin. Dus wanneer een gepast materiaal is gekozen voor de meubels, is het belangrijk om een keuze te maken voor de kussens! Een stevig en ondersteunend kussen is belangrijk, vergeet dunne kussentjes onder de billen! Tip: grote meubels hebben kussens met veren nodig, deze behouden hun vorm langer. Ook moeten de kussens uv-bestendig zijn, waterafstotend en eenvoudig te reinigen.


Voor meer advies op het gebied van tuinmeubelen ben je van harte welkom bij het Woonadviescentrum in Wooon Leiderdorp.