Zomerse tuininspiratie met deze handige tips!

Zomerse tuininspiratie met deze handige tips!

20 juni, 2018

De mooie dagen en lange avonden zorgen ervoor dat we onszelf steeds vaker van binnen naar buiten verplaatsen. Een goede reden om van je tuin of balkon een heerlijke buitenkamer te maken. Met deze tips zorg jij voor een gezellige tuin waar je tijdens de zomermaanden kunt genieten van het mooie weer.

#1 Voeg kleur toe

Kleur is heel belangrijk in een tuin of op een balkon. De juiste combinatie van vergrijsde tinten kan zorgen voor rust en ruimte. Hou je meer van felle kleuren? Die kun je altijd terug laten komen in vrolijke bloemen en planten, kussens, bloempotten of kaarsen.

#2 Creëer verschillende zitplekken

Je kunt optimaal gebruikmaken van je tuin wanneer je verschillende zitplekken creëert. Kies voor een loungeset waar je ontspannen een boek kunt lezen of met vrienden kunt borrelen. Ga voor een eettafel met een bankje en stoelen in dezelfde stijl en kleed deze plek aan met vrolijke accessoires. Wil je liever een plekje voor jezelf? Maak dan ruimte voor een hangstoel of hangmat, dan kun jij je even helemaal terugtrekken!

#3 Gebruik lichtjes

In de zomer is het fijn om lange avonden in de tuin te blijven zitten. Gezellig met vrienden na een lange zomerse maaltijd of bij een vuurtje. Jammer als de zomerse tuin dan niet meer gezien wordt. De oplossing? Lichtjes! Een populaire keus zijn solar lampen die overdag hun batterijen opladen en ’s avonds de tuin verlichten.

#4 Maak gebruik van accessoires

Je kunt je tuin extra gezellig maken door gebruik te maken van accessoires. Verbind een zithoek door een outdoor tapijt neer te leggen en maak het knus met kussens en een plaid. Een grote eettafel wordt door kaarsen, waxinelichtjes, vaasjes en bloempotten een fijne plek om te eten en na te tafelen. Wil je liever een romantische sfeer in je tuin? Dan kan een buitenkachel zeker niet ontbreken!

Heb jij ideeën opgedaan door deze tips? Bij Wooon Leiderdorp kun je ook voor je tuin goed terecht. Ga bijvoorbeeld eens langs bij Buitenhof Tuinmeubelen en laat je inspireren door nieuwe collecties en mooie acties!