Alles over keukenverlichting

Alles over keukenverlichting

3 december, 2018

Of je er alleen een eitje bakt of de sterren van de hemel kookt. Goed licht is essentieel tijdens het koken. Met de juiste keukenverlichting kun je goed zien wat je doet en met sfeervolle verlichting wordt een woonkeuken een fijne plek om lekker lang te tafelen.

Keukenverlichting is op te delen in drie niveaus: algemene keukenverlichting, werkverlichting en sfeerverlichting. We vertellen je er graag meer over om de verlichting in jouw (nieuwe) keuken te optimaliseren.

Algemene keukenverlichting

Met één druk op de knop wordt de gehele keuken verlicht door de verlichting die de basisverlichting genoemd wordt. Inbouwspotjes die je in verschillende richtingen kunt draaien zijn heel geschikt als basisverlichting. Op deze manier kun je het licht in de keuken optimaal verdelen en er zo voor zorgen dat de gehele keuken goed verlicht wordt. Gebruik liefst spotjes met een dimmer, zo kun je zelf de felheid van het licht bepalen. Wel zo fijn als je ’s morgens nog niet helemaal wakker bent en je ontbijtje klaar gaat maken…

Werkverlichting in de keuken

De verlichting boven het aanrechtblad – bijvoorbeeld in de bovenkastjes of planken of het plafond wordt taak- of werkverlichting genoemd. Goede werkverlichting is bedoeld goed te kunnen zien wat je aan het doen ben. Handig als je met scherpe messen in de weer gaat of de pepermolen…

Sfeerverlichting voor de keuken

Ga je voor een woonkeuken waarbij het eet- en kookgedeelte één zijn? Dan is sfeerverlichting voor je keuken een must! Kies je bij de algemene keukenverlichting al voor een dimmer dan kun je hiermee al veel sfeer creëren. Boven de eetkamertafel volstaan dimbare hanglampen of sfeervolle wandlampen voor een gezellig verlichte eettafel om uren aan na te kunnen tafelen!

Wil je inspiratie opdoen voor jouw droomkeuken en ben je benieuwd welke verlichting daarbij past? Breng een bezoekje aan een van onze keukenwinkels om je te laten inspireren en adviseren!