De keuken opknappen

De keuken opknappen

29 augustus, 2017

Een nieuwe keuken kost veel geld, maar is ook helemaal niet altijd nodig! Ben je toe aan een nieuwe look? Met onze tips pak je de keuken aan zonder veel tijd of geld te investeren.

Nieuw aanrechtblad

Het vervangen van een werkblad is vaak goed te doen en maakt een enorm verschil. Wij adviseren je hier graag over! Alles is mogelijk, van stoer beton tot horeca-waardig rvs, warm hout, authentiek natuursteen of budgetvriendelijk kunststof. Let erop dat je een blad kiest dat goed bestand is tegen temperatuurverschillen en goed tegen een stootje kan.


Behang of een likje verf

Wist je dat behang en verf ook prima in de keuken gebruikt kan worden? Voor dat lege wandje naast de koelkast of om de ombouw van de wasemkap mee te verfraaien bijvoorbeeld. Er bestaat zelfs water- en hittebestendig behang voor tegen de achterwand van de keuken, in een leuk dessin of stoere betonlook bijvoorbeeld. Ook leuk: ga voor een wand van schoolbordverf. Zo schrijf je je boodschappenlijstje makkelijk van je af. Achter het fornuis is extra bescherming nodig, daar ga je voor een glazen plaat of een extra laag matte lak.


Keukenkastjes opknappen

De keukenkasten zijn voor het grootste deel bepalend voor de sfeer in de keuken. Dus verander je deze? Dan is je keuken als nieuw. Dit doe je door de deurtjes in een andere kleur te verven. Zelfs bij kunststof is dit mogelijk in combinatie met een kunststof primer. Om het helemaal af te maken voeg je nieuwe knoppen of grepen toe. Dit is een eenvoudige manier om je keuken een hele nieuwe look te geven!


Stal je servies uit op planken

Heb je een lege wand over? Hang hier stevige planken op voor het uitstallen van servies! Meteen een goede reden om wat nieuwe items aan te schaffen, allemaal in dezelfde kleurstelling om de rust te bewaren. Grote broodplanken kunnen op het werkblad tegen de muur, of (als ze een oogje hebben) met een leren lus aan een haak. En losse kruiden, flesjes en ander keukenspul staan leuk en binnen handbereik in draadmanden naast het fornuis.


Voor je het weet herken je je keuken niet meer terug! Heb je om welke reden dan ook hulp nodig bij het aanpakken van je keuken? Of ga je liever toch voor een nieuwe? Maak een afspraak bij het Woonadviescentrum in Wooon Leiderdorp.