De keuken wordt steeds slimmer

De keuken wordt steeds slimmer

27 maart, 2017

Het klinkt als de toekomst, maar niets is minder waar: keukens worden steeds slimmer. Zelfreinigende ovens, koelkasten die kunnen telefoneren, is het iets voor jou? In deze blog vertellen we je meer over de smart producten voor in de keuken.

Er komen steeds meer slimme apparaten voor in de keuken op de markt. Er zijn vaatwassers die je een seintje geven wanneer het spoelglansmiddel bijna op is, of die je op afstand kunt bedienen met je smartphone. Ook je koffiezetapparaat kan zelf aangeven wanneer het tijd is om de machine te ontkalken, maar er is meer.

Bron: VT Wonen

Om te beginnen is er de smart-fridge. Helaas kan hij nog niet zelf de boodschappen voor je bestellen, maar bellen, appen, skypen en facebooken kan hij wel. Het grootste voordeel aan deze koelkast is de ingebouwde camera waarmee je op afstand op je smartphone kunt zien wat er nog in de koelkast ligt! Nooit meer dubbele boodschappen in huis dus. Ook heeft de koelkast een multifunctioneel display op de deur dat werkt als prikbord, receptenboek, of als TV wanneer je favoriete kookprogramma op is tijdens het koken.


Misschien nog wel fijner dan de slimme koelkast is de slimme oven. Wanneer je laat uit je werk komt dan wil je eigenlijk niets liever dan dat het eten voor je klaarstaat en je alleen nog maar aan hoeft te schuiven. En dat kan nu ook! Er zijn ovens op de markt die op afstand te bedienen zijn met je smartphone, dus zet je de oven aan op het moment dat je in de auto stapt en je kunt aan tafel als je thuiskomt. Door de ingebouwde WiFi kun je vanaf elke plek de tijd, temperatuur of het programma aanpassen. Als klap op de vuurpijl stuurt de oven een berichtje wanneer hij ‘denkt’ dat er iets moet worden gecontroleerd. Heel veel slimmer gaat het niet worden!

Bron: Smarthomemagazine

Een slimme keuken is helemaal niet alleen voor de kookliefhebbers onder ons, juist ook voor wie wat minder handig is in de keuken zijn de slimme apparaten een uitkomst! Met een slim fornuis is er altijd een masterchef in de buurt die je stap voor stap door het proces heen helpt, hoeveelheden kan helpen bepalen en je plaatjes laat zien met uitleg, maar dan op een schermpje.

Nieuwsgierig geworden? Kom eens bij ons langs in Leiderdorp voor adviezen en inspiratie, hier vind je onder andere Bruynzeel Keukens, Keukenconcurrent en Kvik waar ze je alles kunnen vertellen over de nieuwste producten.