Een landelijke keuken in drie stappen

Een landelijke keuken in drie stappen

17 april, 2018

Het uitzoeken van een nieuwe keuken is altijd spannend en brengt altijd een hoop vragen met zich mee. Wat voor afmetingen gaat de keuken krijgen, wat wil je precies uitgeven voor de verschillende onderdelen, welke producten wil je en ga zo maar door. Maar ook het bepalen van een stijl die past bij jouw voorkeuren en de rest van het interieur is een belangrijk onderdeel. Ben je bijvoorbeeld liefhebber van een landelijke keuken? Lees hier dan hoe je die landelijke keuken op de beste manier creëert!

Maak gebruik van houten elementen!

Misschien wel het belangrijkste onderdeel van de landelijk keuken is het gebruikmaken van hout! En hout mag van ons dan ook op elke plek terugkomen in het ontwerp van de keuken. Kies voor een houten keukenblad, kies voor houten deur- of lade-elementen en kijk ook of je een houten tafel kunt plaatsen in de ruimte. Met houten elementen maak je jouw landelijke keuken tot een absoluut tot een prachtig en sfeervol geheel.

Kies voor een fornuis als eyecatcher!

Een van de absolute must-haves in een landelijke keuken is een prachtig fornuis! Het fornuis combineren we in een landelijk keuken graag met een ovenfunctie zodat het als een compleet geheel, en als echte eyecatcher, in jouw keuken komt te staan. Vroeger was dit al een van de trends, maar met een landelijke keuken kun je hierin helemaal uit je dak gaan.

Een landelijke keuken heeft een landelijke afwerking

De landelijke keuken zou geen landelijke keuken zijn als de stijl niet tot in de puntjes wordt doorgevoerd. Waar moet je dan aan denken? Denk bijvoorbeeld aan de juiste handgrepen! Kies voor kleine subtiele handgrepen als je graag wil dat het grotere geheel van de landelijke keuken perfect tot zijn recht komt. Wil je juist een statement maken met mooie accessoires, kies dan voor grote en robuuste handgrepen die perfect het warme en gezellige van een landelijke keuken benadrukken.

Wil je meer lezen over een landelijke woonstijl creëren in huis? Lees dan ook onze blog over hoe je een landelijke sfeer in huis creëert! En wil je graag advies krijgen van een kenner of een specialist op het gebied van keukens? Bekijk dan een van de winkels op Wooon-Leiderdorp die jou perfect kunnen helpen in de aanschaf van jouw nieuwe keuken! Voor een nieuwe keuken kun je perfect terecht bij Bruynzeel keukens, Keukenconcurrent, Keukenstunter, Kvik, We zien je hoe dan ook graag binnenkort een keer op Wooon-Leiderdorp!