Een opfrisbeurt voor de badkamer

Een opfrisbeurt voor de badkamer

20 juni, 2017

Of je nu net een nieuw huis hebt, of juist al heel lang dezelfde, of je houdt gewoon van een beetje verandering: soms is het tijd om de badkamer een opfrisbeurt te geven. Wij helpen je graag op gang met de volgende vijf tips!

Indeling

Nadenken over de indeling van de badkamer is iets dat al in een vroeg stadium aan bod moet komen. Het slimst is natuurlijk om de indeling te houden zoals hij was zodat de leidingen niet verplaatst hoeven worden. Wil je toch een andere indeling? Dan is het belangrijk om dit al vroeg te weten zodat je de mogelijkheden hiervoor uit kunt zoeken.

Bron: badkamer.nl

Bad of douche

Het meest belangrijke onderdeel van de badkamer is wel de douche of het bad. Of ga je voor beiden? De keuze hiervoor kan je het beste baseren op je eigen ervaringen. Laat je op vakanties of bij vrienden en familie dus inspireren door je ervaringen met hun badkamers. Misschien hecht je veel waarde aan ontspannen in bad, of juist aan veel ruimte in de douche.

Toilet

Dit lijkt misschien een makkelijke keuze, maar niets is minder waar. Er zijn vele verschillende soorten toiletpotten waar je uit kunt kiezen. Niet alleen wat betreft het uiterlijk van de pot maar ook wat betreft functionele eigenschappen. Zo zijn er tegenwoordig toiletten zonder spoelrand zodat hij makkelijker schoongemaakt kan worden. Bij Sanisale en Sani-Dump in Wooon Leiderdorp kan je terecht voor persoonlijk advies!

Muur en vloer

Met een kleine aanpassing als een nieuw kleurtje op de muur is je badkamer al snel onherkenbaar! Ga je voor een hele nieuwe muur of vloer, dan is het belangrijk om met een paar praktische zaken rekening te houden. Bijvoorbeeld met de grootte van de badkamer. Met grote, lichte tegels lijkt je badkamer al snel groter. Ook betekent dit minder voegen, dus minder schoonmaken!

Bron: Paddles

Verlichting

Verlichting in de badkamer is erg belangrijk. Voor de spiegel wil je jezelf goed kunnen zien, maar bij het relaxen in bad is gedimd licht misschien gewenst. Denk hierover goed na bij het kiezen van verlichting! Ook de natuurlijke lichtinval is hierbij belangrijk.

Denk ook eens iets verder dan alleen de standaard plafondlampen, een kroonluchter bijvoorbeeld kan ook mooi zijn in de badkamer!
Zin gekregen om de badkamer aan te pakken? Heel begrijpelijk. Bij Sanisale en bij Sani-Dump op Wooon Leiderdorp staan wij graag voor je klaar met advies en tips!