Ga voor een groots gevoel in een kleine badkamer

Ga voor een groots gevoel in een kleine badkamer

18 december, 2018

Bij een badkamer denken we al snel aan een bad, douche en toilet. Maar niet te vergeten is het badkamermeubel! Zeker net zo belangrijk. Er zijn vele verschillende opties, voor kleine hoekjes tot grote gezinnen, er is altijd een meubel dat bij jou past. Om deze te vinden geven wij je 3 punten om rekening mee te houden.

Bron: Droomhout

Ruimte en gezinsgrootte

Als je alleen woont of maximaal met z’n tweeën dan kom je er vaak wel uit zo samen voor de wastafel. Je spullen kun je kwijt in een spiegelkast. Maar zodra je de badkamer met meerdere personen deelt wordt het krap! Een dubbele wasbak of een XL-variant is dan geen overbodige luxe. Om je spullen kwijt te kunnen gebruik je de ruimte onder de wasbak voor een mooie ladekast. Nog meer ruimte nodig? Hoge kasten aan weerszijden van de wasbak creëren heel veel opbergruimte zonder dat ze veel ruimte innemen.

Woonstijl

We kunnen het alleen over de praktische kanten hebben, maar het oog wil natuurlijk ook wat. Onze tip is om de stijl van de badkamer aan te laten sluiten bij de rest van het interieur. Bij aan basic look kies je voor een licht meubel, bij een industriële look past juist weer een grijze wasbak met betonlook, en bij een landelijke woonstijl past een houten variant weer het best.

Bron: Primabad

Kleuren

Het is verstandig om in de badkamer te kiezen voor rust, maar dat wil niet meteen zeggen dat je dan geen kleur(en) kunt gebruiken! Ga je voor kleur? Kies dan voor verschillende tinten van een kleur, bijvoorbeeld grijs. Bij het bepalen van een kleurstelling is het belangrijk om te beginnen bij het bepalen van de stijl die je neer wil zetten, daarop kan je vervolgens baseren welke kleuren daarbij passen. Koele tinten voor een basic sfeer, warmte tinten of juist je eigen unieke combinatie?

Om de sfeer van de badkamermeubelen echt te ervaren kan je ze het best in het echt komen bekijken bij ons op Wooon Leiderdorp. Hier staan de adviseurs van Sani-Dump en Sanisalevoor je klaar met persoonlijk advies!