Keukentrends 2017

Keukentrends 2017

26 januari, 2017

Je krijgt er misschien niet altijd even veel van mee, maar ook in de keukenwereld zijn jaarlijks spannende nieuwe trends te ontdekken. Wij hebben de leukste van 2017 voor je op een rijtje gezet.

#1 Pitt cooking

Pitt cooking is een nieuw begrip in de keukenwereld en het houdt in dat de kookpitten op het keukenblad liggen. Geen aparte kookplaat dus. Hierdoor ben je ook niet gebonden aan de vaste indeling en kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om de pitten op een rijtje te plaatsen, ruimte te maken voor extra grote pannen, of juist kleine.

#2 Houders voor apparaten

We worden met zijn allen steeds mobieler en we verwachten dat onze omgeving daarop inspeelt. Wanneer we (uitgebreid) staan te koken willen we onze handen zo vrij mogelijk houden, maar de hulp van bijvoorbeeld een tablet met kookinstructies of misschien wel een lekker muziekje hoort er tegenwoordig ook bij. Met de houders en opladers die ingebouwd worden in de keuken kan dit allemaal!


#3 Natuurlijke kleuren

Keukens in aardse en natuurlijke kleuren zullen we in 2017 steeds vaker gaan zien. Dit is namelijk een van dé keukentrends van 2017, vooral blauw- en groentinten zullen veel voorkomen. Naast natuurlijke kleuren zullen ook natuurlijke materialen aan populariteit winnen. Dit kan in de vorm van accessoires als schalen of planten maar ook in de keuken zelf is hout een graag gebruikt materiaal.

#4 Slimme kranen

Keukens veranderen mee met onze levensstijl zo wordt al duidelijk door de houders voor apparaten als tablets maar ook de keukenapparatuur zelf wordt slimmer. Traditionele kranen zullen we namelijk minder gaan zien. Een praktische nieuwe optie is de kraan zonder draaiknop of hendel maar die reageert op warmte. Hierdoor hoeft de kraan dus nooit meer schoongemaakt te worden omdat je er met vieze handen aan hebt moeten zitten. Daarnaast heeft Quooker nu ook een kokendwaterkraan met uittrekbare slang voor een hoop gebruiksgemak.


#5 Zwevende kasten

In eerdere blogs is het al genoemd: een ruimte lijkt groter wanneer meubels zweven of op hoge poten staan. Zwevende keukenkasten zijn dus de ideale oplossing! Ook in een ruimere keuken passen ze prima thuis, hier geven ze een wat meer luxe uitstraling. Niet gek dus dat dit één van de keukentrends van 2017 is!

#6 Speelse designs

Deze trend heeft in 2016 al zijn intrede gedaan maar zal in 2017 pas echt door gaan zetten. Er worden steeds meer keukens ontworpen met een speels design. Dit houdt in een asymmetrisch kookeiland of misschien juist een ovale. Dit is altijd een uitdaging voor de ontwerper want het moet voldoen aan jouw eisen n daarnaast praktisch mogelijk zijn.