4 tips om meer opbergruimte in de keuken te creëren.

4 tips om meer opbergruimte in de keuken te creëren.

18 september, 2018

Hoe groot je keuken ook is, iedereen zou wel meer opbergruimte willen hebben in de keuken. Met deze 4 tips zorg jij ervoor dat alles netjes is opgeruimd en je voldoende ruimte hebt om te snijden, koken en bakken.

La versus kast

Wist jij dat je in een lade veel meer kun opbergen dan in een kast? In een lade kun je de ruimte veel beter benutten waardoor je veel meer bergruimte kunt creëren. Je hebt verschillende maten en soorten. Kies bijvoorbeeld voor een spoelbaklade, deze la wordt rondom de spoelbak gemaakt, waardoor je optimaal gebruikmaakt van alle ruimte. Ook handig zijn hoeklades of een extra binnenlade.

Gebruik de achterwand van je keuken

Heb je nog een een stukje muur over waar je liever geen kastjes wilt ophangen? Bevestig haken of een rail aan de muur. Zo kun je al je keukengerei en pannen ophangen. Of plaats je servies, voorraadpotten, snijplanken en kookboeken op een mooie plank. Dit ziet er niet alleen leuk uit, het zorgt er ook voor dat je meer ruimte overhebt in je kasten en lades.

Apothekerskasten

Het is altijd erg handig om een voorraad in huis te hebben. Maar waar laat je al die, kruiden, blikken en potten als je geen kelder hebt? Een apothekerskast dan een ideale oplossing! Deze kasten zijn vaak smal een hoog waardoor ze weinig ruimte innemen, maar je er wel veel in kunt opbergen. Heel handig dus!

Opberg accessoires

Heb je na deze tips nog niet genoeg ruimte? Vraag dan aan jouw keukenspecialist naar praktische opberg accessoires zoals borden- en pannenhouders, besteklades, flessen- of kruidenrekken. Zo kun je beter stapelen, en hou je jouw kastjes overzichtelijk.

Handig hè, deze tips? Wil je graag meer inspiratie opdoen maar dit keer in een echte keukenwinkel? Kom dan langs bij een van onze keukenwinkels op Wooon-Leiderdorp. Je kunt voor persoonlijk keukenadvies terecht bij Bruynzeel keukens, de Keukenconcurrent, Keukenstunter en Kvik!