Maak je badkamer klaar voor de herfst

Maak je badkamer klaar voor de herfst

1 oktober, 2020

De herfst is een ideale periode om je inrichting een make-over te geven. Warme, donkere herfstkleuren en zachte materialen in huis maken van je huis een gezellig, comfortabel thuis. Niet alleen de woon- en slaapkamer kun je aanpakken, ook de badkamer verdient een kritische blik. Maak van je badkamer de perfecte plek om te ontspannen met deze tips!

Herfsttrends in de badkamer

Tijdens koude, regenachtige dagen ben je in de ochtend en avond waarschijnlijk nog langer in de badkamer te vinden. Opwarmen onder de douche na een plensbui of lekker lang baden. Voldoen de inrichting en het sanitair in je badkamer niet aan je stijleisen, dan kun je met een paar aanpassingen snel een stijlvol resultaat neerzetten. Bijvoorbeeld met handdoeken en accessoires in de nieuwste trendkleuren. Met een kleurpalet uit de nieuwe kleur van het jaar, Brave Ground, ben je bijvoorbeeld direct up-top-date! Echte herfstkleuren zijn aardetinten, roest, bordeaux, okergeel en groen. Betreft accessoires zien we momenteel veel rattan, rotan en droogbloemen in het interieur. Woonaccessoires die je prima kunt stylen in de badkamer! Denk aan mooie manden voor verzorgingsproducten, hangpotten voor planten en vazen met droogbloemen bovenop de kast of de toiletombouw.

Beeld: Kvik

Ontspannen zenmoment

Wil je een ontspannen ‘wellness’ creëren, ga dan voor lichtere kleuren als beige, grijs, wit en mint. Kies voor zacht badtextiel als dikke handdoeken en mooie hammamdoeken die je in het zicht legt of hangt. Ook mooie zepen, shampoo in mooie flessen en hout of linnen accessoires dragen bij aan een extra luxe gevoel. Maak het geheel af met wat planten, hiermee geef je de badkamer een subtropische sfeer. En kruidige kaarsen met geuren als lavendel en eucalyptus voeren je mee naar verre oorden. Steek ze aan tijdens het badderen of douchen voor een rustgevend gevoel.

Beeld: Kvik

Sfeerverlichting

Goede, passende verlichting in de badkamer is erg belangrijk voor een ontspannen, sfeervolle ruimte. Toch wordt aan de functie van verlichting vaak niet gedacht. Er zijn verschillende momenten die je besteed in de badkamer en tijdens het wakker worden in de ochtend vind je wellicht ander licht fijn dan tijdens het baden. Denk daarom na op welke plekken je verlichting wil – boven het bad, rondom de spiegel – en of deze dimbaar moet zijn. Het licht hoeft dan ook niet altijd in het plafond. Wandverlichting draagt als onderdeel van je inrichting meer bij aan de sfeer in de badkamer. Door badkamerspecialisten wordt er vaak onderscheid gemaakt tussen drie verlichtingstypen voor de badkamer: basisverlichting, accentverlichting en taakverlichting. Vaak kunnen zij je adviseren over een lichtplan voor je badkamer.

Beeld: Sani-Dump

Badkamerspullen uit het zicht

In je badkamer wil je even helemaal tot rust komen. Een opgeruimd gevoel draagt hieraan bij. Met dichte meubels heb je je spullen altijd bij de hand, maar wel uit het zicht. Badkamerkasten zijn vaak beschikbaar in een serie met zowel wastafelkasten als staande of hangende kasten. Door deze op elkaar af te stemmen behoud je eenheid in je badkamer. Heb je een open kast? Plaats dan een aantal van dezelfde, dichte, manden. Voor lades zijn er speciale lage verdelers/inzetten of manden.

Ben je helemaal niet tevreden over je badkamer, dan kun je natuurlijk ook voor nieuw sanitair en tegels gaan. Laat je dan adviseren bij badkamerspecialisten Sani-Dump en Kvik!

Beelden: Sani-Dump

Oktober Woonmaand

Op WOOON Leiderdorp vind je inspirerende woon- en badkamerspecialisten met een uitgebreid assortiment mooie accessoires voor de herfst. En tijdens de Oktober Woonmaand profiteer je van verschillende woonacties! Zoals introductiedeals op de nieuwste collectie van Goossens, 10% korting op de gehele collectie van Montèll en het vierde Luxaflex® product kado bij Berg & Berg. Hou de acties op onze website en sociale media in de gaten voor een actueel overzicht.