Fris je slaapkamer op!

Fris je slaapkamer op!

15 februari, 2017

Het einde van de winter is in zicht en dat betekent dat de lente weer voor de deur staat! Langere dagen, de vogeltjes beginnen weer te fluiten en de bloemen schieten uit de grond. Altijd leuk om ook je interieur daar weer op aan te passen. Wat vaak vergeten wordt is de slaapkamer. Daarom hier wat tips om je slaapkamer makkelijk lente-proof te maken!

#1 Nieuw dekbed

Het ligt misschien voor de hand maar een nieuw dekbedovertrek is makkelijk te realiseren en heeft veel impact op de ruimte. Ga voor een exemplaar in een lichte tint (pastel is in!) of met een vrolijk printje. Dit hoeft helemaal niet per se met bloemetjes of kleurtjes te zijn, zo blijft het geheel toch rustgevend. Een leuke sprei doet het werk ook!

Bron: MakeOver

#2 Plantjes

Deze sluit goed aan bij de trend die is besproken in de vorige blog, namelijk de natuurlijke materialen. Koop wat plantjes! Groen in de slaapkamer is ook zeker belangrijk én zorgt voor een frisse uitstraling. Nu doen planten het op de slaapkamer het niet altijd even goed in verband met te weinig licht. Is dit bij jou het geval, zet ze dan in de vensterbank of ga voor leuke nepplantjes!

Bron: MakeOver

#3 Kleur

Kleur hoort toch echt wel bij de lente. Nu is een kleur in de slaapkamer niet zomaar iets want dit kan van invloed zijn op je nachtrust. Zo zou blauw een rustgevende kleur zijn, zorgt rood voor actie en passie en is paars een stimulerende kleur. Per persoon is verschillend wat het beste bij je past, maar zeker iets om rekening mee te houden!

Pastelkleuren zijn helemaal in, niet zo aanwezig dus laagdrempelig om mee te beginnen! Voeg kleur toe door middel van een muur te verven of hou het subtiel door middel van accessoires als fotolijstjes, kussentjes, kaarsen, etc.


#4 Wand

Heb je nog niets aan de wand hangen? Kies voor een aantal fotolijstjes met daarin persoonlijke foto’s, ansichtkaartjes, een leuk patroon of kleur of iets met een leuke quote.

Bron: Woontrendz

#5 Natuurlijke materialen

Natuurlijke materialen zijn in, ook in de slaapkamer! Naast de plantjes kunnen er nog veel meer toegevoegd worden in de slaapkamer. Deze krijgt meer rust wanneer je gebruik maakt van natuurlijke kleuren, materialen en elementen. Kies bijvoorbeeld voor een houten vloer of maak gebruik van rieten of houten accessoires in je slaapkamer, wol is ook een optie! Een ander idee is om je bed of boxspring tegen een houten muur aan te zetten. Dit staat prachtig warm wanneer je kiest voor een wit of grijs dekbedovertrek. Door de lichte tinten blijft het geheel toch lente-proof.

#6 Nieuw matras

Dit is op het eerste oog niet te zien, maar de lente is een goed moment om je matras te vervangen. Gemiddeld gaat een matras een jaar of 10 mee. Bent u aan een nieuwe toe? Wat is nou lekkerder dan de lente in te gaan met een fris matras en een goede nachtrust? Bij WOOON Leiderdorp vind je wel 8 toonaangevende slaapwinkels die je de beste hulp kunnen bieden bij het kiezen van een nieuw matras.

.