Lekker slapen in de zomer

Lekker slapen in de zomer

10 juli, 2018

In de zomer stijgen de temperaturen, dus is dit een goede tijd om je slaapkamer op te frissen! Zo kun jij met het warme weer toch heerlijk genieten van een goede nachtrust. Wij geven je graag wat tips om je slaapkamer zomer-proof te maken!

Nieuw matras

Om lekker te kunnen slapen is een goed matras geen overbodig luxe. Daarom is het belangrijk om na ongeveer 10 jaar een nieuw matras aan te schaffen. Ben jij op dit moment toe aan een nieuw matras? Kijk naar de mogelijkheden voor een matras met een winter- en zomerkant. De speciale laagjes in dit matras zorgen ervoor dat het in de winter warm en in de zomer koel is.

Lekker donker

Tijdens de zomermaanden blijft het ‘s avonds langer licht en komt de zon al vroeg op. Het is dan een stuk lastiger om in slaap te vallen en je wordt al weer vroeg wakker. Verduister daarom je slaapkamer goed. Kies bijvoorbeeld voor raamdecoratie dat aansluit op je raam. Zo voorkom je dat licht van buiten door kiertjes naar binnenkomt.


Hou insecten buiten

Muggen en andere insecten, ze kunnen je soms de hele nacht wakker houden. Dat wil je natuurlijk niet! Om de insecten buiten te houden kun je horren voor je ramen bevestigen. Zo kun je ’s nachts het raam openhouden voor frisse lucht en heb je geen last van insecten.

Zomerse dekens

Veel mensen vinden het fijn om tijdens een zomerse nacht toch onder een deken te liggen, maar vaak is een dekbed dan veel te warm. Een goede oplossing is een vier seizoenendekbed. Je kunt de twee delen van het dekbed opsplitsen. Het dikke deel kun je in de herfst gebruiken en het dunnen gedeelte is ideaal voor de zomer!

Natuurlijke materialen

Met warme temperaturen is slapen onder beddengoed van natuurlijke materialen heel fijn. Linnen, katoen en zijde zijn zeer geschikt voor een dekbedovertrek. Deze stoffen ademen en voelen lekker fris aan. Helemaal als je na een warme nacht je dekbed even uithangt om te laten drogen en luchten.

Zomers kleurtje

Door de donkere kleuren in je slaapkamer te vervangen voor lichte kleuren, kun je een zomerse slaapkamer creëren. Geef je muur een mintgroene, lichtblauwe, witte of licht grijze kleur voor frisse sfeer in je slaapkamer.


Frisse lucht!

De laatste tip is misschien wel de meest voor de hand liggend. Door je slaapkamer in de zomer goed te ventileren zorg je ook voor een frisse en koelere omgeving. Wanneer het buiten heel erg warm is, kun je de deur op een kiertje zetten of een ventilator aan zetten. Koelt het buiten wel af? Dan is het heerlijk om met het raam open te slapen.


Wat is nou lekkerder dan een goede nachtrust in de zomer? Bij Wooon Leiderdorp kun je voor het beste slaapadvies terecht bij Swiss Sense, Beter Bed, Goossens Slapen, Hästens Flagshipstore, Auping Plaza, Totaalbed, Sleepstudio, Slaapwereld en Tempur Store. Kom nu langs en laat je inspireren door de mooiste collecties en acties!