Inspiratie: een opgeruimde kledingkast voor elke slaapkamer

Inspiratie: een opgeruimde kledingkast voor elke slaapkamer

20 november, 2018

Je kledingkast opruimen. Het is zo’n klus die je weken voor je uit kunt schuiven, maar ook een klusje waar je direct profijt van hebt. In een opgeruimde kledingkast kun je ’s morgens je outfits sneller vinden. Dat bespaart niet alleen een hoop tijd, maar ook frustraties en heel wat minuten voor de spiegel. Kun je langer in bed blijven liggen… Aan de slag dus! We geven je inspiratie om je kast op te ruimen en slim in te richten.

Je kledingkast opruimen

Om je kledingkast goed op te kunnen ruimen haal je eerst alles uit je kast. Bekijk alle kledingstukken kritisch. Doe items die je niet meer draagt, waar vlekken in zitten of die je niet meer past weg. Sorteer alle andere kledingstukken en vouw alles netjes op.

Werk in de hoogte

Kies voor een kledingkast van vloer tot plafond zodat je alle centimeters kunt benutten. Gebruik de bovenste schappen in je kast voor het opbergen van spullen die je niet vaak gebruikt, denk aan koffers, zwemkleding in de winter en mutsen en sjaals in de zomer. Gebruik hiervoor opbergbakken zodat alles er geordend uit ziet.

Schuifdeuren als ruimtebesparing

In een (kleine) slaapkamer zijn schuifdeuren een welkome ruimtebesparing. Maar dat niet alleen, een kledingkast met schuifdeuren ziet er ook nog eens heel opgeruimd uit. Je kunt nog meer ruimte besparen door op een van de deuren een (pas)spiegel te plaatsen. Zo kun je gelijk je outfit checken nadat je ‘m hebt aangetrokken.

Kies voor laden

In een georganiseerde kledingkast kunnen laden niet ontbreken. In uittrekbare laden kun je ondergoed, sokken en accessoires apart en overzichtelijk opbergen. Het is handig om de laden in het onderste deel van je kledingkast te plaatsen, dan kun je er altijd gemakkelijk bij.

Categoriseer je kleding

Tot slot een tip die voor de hand ligt, maar het zoeken naar de juiste outfit wel gemakkelijker maakt: categoriseer de kleding in je kast. Door je kleding in categorieën (broeken, t-shirts, jurken, overhemden etc.) en eventueel ook nog op kleur te verdelen ziet je kast er strakker uit, maar kun je ook goed vinden wat je zoekt.

Zin gekregen om je kledingkast op te ruimen? Kom voor een nieuwe kledingkast en slimme opbergers naar een van onze vele woonwinkels. Tot snel!