Alles waar je op moet letten bij het kopen van een bank

Alles waar je op moet letten bij het kopen van een bank

24 april, 2017

Iedereen komt een keer in zijn leven op het punt dat een nieuwe bank moet worden gekocht. Je hebt er voor gekozen om de bank in je woonkamer nu eindelijk eens te vervangen, of je hebt een nieuw huis gekocht waarin een nieuwe bank noodzakelijk is. De aanschaf van dit meubel is er een waar je goed over na moet denken! Er zijn een aantal belangrijke thema’s die we hier voor je uitlichten, zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt!

Welke kleur kies je voor de bank?

De kleur van je nieuwe bank heeft veel invloed op de rest van je interieur! Met een felle kleur op de bank kun je een echt statement maken. Met name als de rest van je interieur weinig kleur bevat, kan een bank met een felle kleur het plaatje van je woonkamer net dat beetje extra geven. Je kunt ook voor een minder uitgesproken kleur kiezen. Op deze manier weet je zeker dat je bank opgaat in de rest van jouw stijl. Je kunt een bank daarnaast met kussens of plaids extra sfeer meegeven. Het is overigens slim om na te gaan hoe gevoelig de kleur is voor vlekken en verkleuring. Ga voor jezelf na wie er dagelijks gebruik zullen maken van de bank!

Wat is de juiste afmeting voor de bank?

Met de keuze voor een nieuwe bank dien je ook voor jezelf na te gaan hoe groot het meubel zal worden. Kies je voor een hoekbank, of ga je liever voor een rechte bank? Wees je er bewust van dat een hoekbank erg lekker ligt, maar in essentie minder zitruimte heeft als je bijvoorbeeld bezoek krijgt! Wil je met je benen languit kunnen liggen op de bank, maar heb je geen ruimte voor een hoekbank? Je kunt ook kiezen voor een hocker, hiermee creëer je een veelzijdige voetensteun die je met een dienblad erop ook prima kunt gebruiken als bijzettafel. Naast de lengte van het meubel kun je bij veel banken ook kiezen tussen bepaalde diktes bij de leuningen, dit heeft veel effect op je ruimte en op de uitstraling van de bank!

Bron: interior-issues.nl

De juiste stof kiezen

Naast het kiezen van je favoriete kleur is het ook belangrijk om de juiste stoffering te kiezen voor je bank. Ga voor jezelf na hoe en hoe vaak de bank gebruikt wordt. Heb je huisdieren? Kies dan voor een gladde stof. Zitten de kinderen vaak op je bank of eet je vaak op de bank? Kies dan voor robuuste of synthetische stoffen, dan weet je zeker dat de bank tegen een stootje kan! Je kunt er ook voor kiezen om de bank te laten impregneren, dit maakt het meubel beter weerbaar tegen slijtage en vlekken.

Bron: VTwonen

Nagaan wat voor zitcomfort je wilt

Als laatste is het slim om voor jezelf na te gaan wat voor comfort je uit de bank wil halen. Heb je een bank met zachte kussens op het oog? De bank voelt waarschijnlijk heerlijk aan, maar realiseer je ook dat het moeilijker is om op te staan. Een bank met harde kussens kan voor een stevig zitgevoel zorgen, maar kan uiteindelijk ook minder comfortabel aanvoelen. Onze belangrijkste tip is om op alle mogelijke manieren op je eventuele nieuwe bank te gaan zitten. Met name ook op de manieren waarop je op je huidige (oude) bank zit! Zo weet je zeker hoe de bank aanvoelt en wat voor comfort het je oplevert.

Heb je nog behoefte aan meer inspiratie en advies? Maak dan een afspraak bij het Woonadviescentrum of kom gewoon langs bij Wooon Leiderdorp.