De huls van het interieur

De huls van het interieur

12 april, 2018

Een huis biedt bescherming tegen de elementen; het interieur is een veilige plek met in elke hoek een bijzondere herinnering. De meubels en accessoires weerspiegelen je persoonlijke smaak, maar hoe zit het met de huls van het interieur? De stijlmakers die je niet vaak wisselt, maar die van grote invloed zijn op de sfeer en het binnenklimaat. Kijk eens kritisch om je heen: wat ligt op de vloer, wat zit er op de muur en wat hangt er voor het raam en aan het plafond? Je kunt net zo veel versiersels kopen als je wilt, als het met de huls niet goed zit, wordt het nooit wat. We nemen de basis voor een mooie kamer onder de loep.

Links: Eijffinger Raval-collectie behangnummer 341589 | Rechts: Eijffinger Raval-collectie behangnummer 341590

Op de muur

Door het gebruik van kolen- en turfkachels was het vroeger noodzakelijk ieder voorjaar met de grote schoonmaak een fris behangetje op de muur te plakken. Tegenwoordig is dat niet meer nodig, maar vergeet daarom niet wat behang voor je huis kan doen. Je maakt in één keer een groots stijlgebaar, ook al behang je maar één muur.
Heb je gekozen voor een neutrale inrichting maar wil je wel eens wat anders? Met de felgekleurde bloemen uit de Raval-collectie van Eijffinger is het binnen een handomdraai lente in huis. In combinatie met een kleurrijke kussens en een boucherouite kleed op de vloer wordt het voorheen witte interieur opgefleurd. Wil je wel kleur maar liever binnen een rustig kleurenpalet? Met Raval-behang in verschillende tinten blauw integreer je dessin en kleur zonder dat de muur overheerst.

Links: Eijffinger Yasmin-collectie behangnummer 341756-341731-341741 | Rechts: Eijffinger Yasmin-collectie behangnummer 341731

Voor een exotische uitstraling kies je voor de Yasmin-lijn van Eijffinger. Met fijne decoratieve dessins geïnspireerd op henna-motieven, mozaïektegels, opengewerkt zilverwerk en Duizend-en-een-nacht maak je van de kamer een zwoel paleisje. Dat wist men al in 1887, toen Eijffinger als Hofleverancier werd erkend.

Links: DESSO Airmaster® for Home als vloerkleed op maat | Rechts: DESSO Airmaster® for Home als kamerbreed tapijt

Op de vloer

Je sport, eet gezond en streeft een gezonde levensstijl na? Dan is het goed ook eens aan de vloer te denken. Die draagt namelijk bij aan de kwaliteit van de lucht. Daarin zijn fijne stofdeeltjes aanwezig die we inademen en die zo in longen en bloedsomloop terechtkomen. Bij een harde vloer heeft het stof vrij spel: de deeltjes hechten niet op de grond en waaien daarom telkens op. Met tapijt is dat anders, in het bijzonder met dat van Desso.DESSO Airmaster® for Home is uitgerust met speciale garens die stofdeeltjes tot acht keer beter vasthouden dan een gladde vloer en vier keer beter dan gewoon tapijt. Dat is opgelucht ademhalen als de kinderen op de vloer spelen of wanneer je je yogaoefeningen uitvoert.

Links: Eijffinger Begna-gordijnen | Rechts: Luxaflex Duette Shades

Voor het raam

Is je huis niet uitgerust met hoge plafonds? Dan kunnen zware gordijnen de woonkamer wat bedompt maken. Met luchtigere raambekleding houd je het lekker licht, terwijl de zon en nieuwsgierige blikken nog steeds geweerd worden. De Begna-gordijnen van Eijffinger hebben een strakke uitstraling en zorgen voor een subtiele lichtinval.

Datzelfde doen de Duette Shades van Luxaflex. De bekende horizontale lamellen werden verruild voor een plooistof die een zacht licht doorlaat. De raambekleding is ook van onder naar boven te sluiten. Zo blokkeer je een laagstaande zon, maar houd je zicht op een strakblauwe lucht.

Links: Delightfull Atomic Suspension lamp | Rechts: Bienvenue21 Cymbale dorée hanglamp

Aan het plafond

Een statement piece is een investering waard, maar bedenk goed aan welk designitem je deze grote uitgave doet. Een bank en stoelen slijten, maar een plafondlamp niet. Bovendien hangt hij altijd in het zicht. Al overtuigd? Dan moet je bij Delightfull zijn. De lamp Atomic Suspension past in een modern interieur maar is ook spannend bij een klassieke stijl! De deels vergulde, glossy zwarte bollen vormen een asymmetrische compositie geïnspireerd op een molecuul. Voor een futuristische vibe met een retro jaren 50 invloed!

Dat design niet altijd bloedserieus hoeft te zijn, laat ontwerper Rébecca Vallée-Selosse zien met haar nieuwe interieurmerk Bienvenue21, dat ze zelf omschrijft als happy chic. Alle producten stralen positieve energie uit, zoals deze speelse lamp in de vorm van een bekken mét drumstick! Voor mensen die hun muzikaliteit graag uiten in het interieur of zich nu al verheugen op een niet te negeren “Aan tafel!!!”.

Om niet te vergeten: de eerste indruk

Nu het met de huls goed zit, kijken we naar nog een plek in huis die niet de aandacht krijgt die hij wel verdient.
Jassen, schoenen, tassen en sleutels: ze komen allemaal in de hal terecht. Maar de gang vormt wel de eerste indruk van een huis en je wilt dat deze een goede is. Toch wordt deze ruimte vaak vergeten tijdens het inrichten van een huis. Hoogtijd om eens goed te kijken hoe de hal zo mooi en praktisch mogelijk geordend kan worden. Met slimme oplossingen creëer je een opgeruimde gang waar het fijn binnenkomen is.

Links en midden: Nomess Copenhagen | Rechts: Norrmade

Georganiseerde gang

In de stapelbare lades van Nomess Copenhagen passen al je schoenen, sjaals en hoeden. Doordat ze transparant zijn, zie je wat er in welke lade zit en stel je favoriete items mooi tentoon. En met deze hangers word je jas ophangen een spel!
Zonnebrillen, sleutels, mobiele telefoons: deze kleine voorwerpen kun je makkelijk kwijt op de kroonlijst van de strakke Line-up kapstok. De draaibare haakjes klappen in wanneer er geen jas aanhangt, zodat het er, ook in een kleine ruimte, altijd opgeruimd uitziet.

Multifunctioneel? Daar steken we een stokje voor

In de kapstok van het eveneens Deense Norrmade komen twee functies samen. De stokken zijn aan de bovenkant voorzien van gleufjes waar het lusje van een jas in blijft hangen. Op het ingebouwde krukje trek je rustig je schoenen aan en uit.

Links: Schönbuch Dice-systeem | Rechts: Schönbuch Epoca consoles

Mix en match

Met de eenvoudige, rechthoekige elementen van het Dice-systeem van Schönbuch maak je van de gang een mooi geheel. Jassen, tassen en schoenen worden van het zicht ontdaan. Je kunt zelf kiezen welke elementen – zoals verschillende kasten, een dressoir, kapstok en spiegel – je waar plaatst. Combineren kan eindeloos, zowel in kleur als maat. De gestoffeerde panelen van deze modules geven de hal een warme uitstraling. En in de Epoca consoles en kleine hangkastjes, ook van Schönbuch, kun je de dagelijkse voorwerpen kwijt die je graag altijd binnen handbereik hebt. Een grote spiegel erbij weerkaatst het buitenlicht en zorgt ervoor dat de gang groter lijkt.