Een landelijke woonstijl

Een landelijke woonstijl

18 juli, 2017

Fan van natuurlijke materialen en onafgewerkte vloeren? Dan hou jij van een landelijke woonstijl. Hoe je dit aan moet pakken? Wij helpen je op weg met een aantal tips.

De kenmerken van de landelijke woonstijl

De landelijke stijl zien we terug in het gebruik van natuurlijke materialen en kleuren. De meubels zijn vooral grof en robuust, want een gladde afwerking past niet in deze stijl! Denk aan een oude kast uit de familie, een robuuste houten tafel met butsen en een antiek bureau met ronde poten. Het kleurenpalet van deze woonstijl bevat veel natuurlijke tinten zoals wit, beige, crème, bruin en grijs, maar ook veel zachte pasteltinten en bloemdessins. In deze woonstijl wordt veel hout en steen gebruikt, maar ook mooie effen stoffen in natuurlijke tinten en materialen zoals wol, linnen en katoen.


Een landelijk interieur kan raakvlakken hebben met een romantische stijl. Dat zie je dan onder meer terug in de accessoires. Maar dit hoeft niet! Het kan ook meer basic gehouden worden. Je hebt het zelf in de hand.

Bron: Uw Woonmagazine

Een landelijke vloer

Wat alle vloeren gemeen hebben die goed passen in een landelijk interieur is dat ze de sfeer van het platteland met zich meebrengen en dat ze onafgewerkt zijn. Dit kan gelden voor een tegelvloer, maar ook voor een houten vloer. En dan hoeft de houten vloer nog niet eens echt van hout te zijn, een pvc-vloer is tegenwoordig niet meer van echt te onderscheiden!

Landelijk slapen

Het maakt niet uit of je houdt van een lichte of een donkere slaapkamer, in een landelijke stijl kan het allebei. Je moet alleen een keuze maken. Ga je voor licht? Hang dan in je slaapkamer kamerhoge, doorschijnende witte gordijnen op aan ringen voor de perfecte landelijke uitstraling. Ga je voor donker, gebruik dan mooie donkere houten meubelen.

Bron: Country Life Style

Een landelijke keuken

Wanneer je kiest voor een landelijk interieur dan is het het mooist als deze stijl doorloopt door het hele huis. De keuken hoort daar natuurlijk ook bij! Gelukkig is de keuken een ruimte waarbij de landelijke stijl perfect toegepast kan worden. Een eiken white-wash keuken past perfect binnen deze stijl met veel natuurlijke materialen. Kranen en greepjes kan je mooi op elkaar afstemmen. Getrommeld messing is een goede optie; landelijk maar toch modern. Bij Wooon zijn we expert op dit gebied, kom langs voor persoonlijk advies!

Bron: Pinterest