Hoe maak ik een fijne werkplek?

Hoe maak ik een fijne werkplek?

7 augustus, 2018

Werk jij vanuit huis? Dan is het heel belangrijk dat je fijne werkplek hebt! Maar hoe richt je een goede werkplek slim in? Wij hebben een paar tips op een rij gezet zodat jij straks in een fijne omgeving aan het werk kunt.

Rustige plek

Als je aan het werk bent, is het belangrijk dat je je goed kunt concentreren. Kies daarom een plek in huis waar het rustig is en je niet snel wordt afgeleid. Dit kan een aparte kamer zijn of een afgezonderd hoekje in de woonkamer.

Een goede houding

Na een lange dag werken wil jij geen klachten in je nek of rug hebben. Daarom is het belangrijk dat je een goede bureaustoel aanschaft. Een bureaustoel kun je afstellen, zodat je zithouding goed is. Bij een goede bureaustoel hoort natuurlijk ook een goed bureau. Kies bijvoorbeeld voor een bureau dat verstelbaar is. Zo kun je af en toe wisselen met zittend en staand werken en hou jij je spieren soepel.

Verlichting

Goede verlichting is een must! Door voldoende licht ben je actiever, geconcentreerder en scherper waardoor je werkzaamheden een stuk makkelijker zullen gaan. Zet daarom een goede bureaulamp op je bureau of plaats je werkplak onder een raam. Voor wat meer licht kun je een slinger van lampjes ophangen, dit maakt je werkplek gelijk een stuk gezelliger!

Opgeruimd staat netjes!

Tijdens het werken wil je niet afgeleid worden door rommel dat op je bureau ligt. Zorg daarom dat je werkplek altijd opgeruimd is. Hang een aantal planken aan de muur waar je leuke potten, manden of dozen op zet om je administratie in op te ruimen. Of plaats een leuke (stelling)kast voor extra opbergruimte. Het is ook erg leuk om een magneet- of prikbord aan de muur te hangen. Daar kun je al je belangrijke werkzaamheden ophangen zodat je ze niet vergeet!

Creativiteit

Wil jij een inspirerende en creatieve werkplek? Verf de muur van je eigen kantoor in een leuke kleur en hang een aantal poster, inspirerende quotes en een klok aan de muur. Heb je genoeg ruimte? Creƫer dan ook een relaxplekje om even te ontspannen tijdens het harde werk. Zo kun je productief aan het werk!

Wil je graag nog meer advies over hoe je een goede werkplek inricht? Kom dan langs bij een van de vele woonwinkels van Wooon Leiderdorp. Benieuwd waar je allemaal terecht kunt? Bekijk dan onze pagina met alle woonwinkels en kies.