Hoe richt ik een kleine woonkamer in?

Hoe richt ik een kleine woonkamer in?

6 maart, 2018

Heb je net een nieuw huis gekocht of gehuurd? En is de woonkamer toch niet zo groot als je in eerste instantie dacht? Of zoek je gewoon inventieve manieren om je woonkamer op zo’n manier in te richten dat deze op de beste manier tot zijn recht komt? Een kleine woonkamer hoeft niet klein te ogen als je deze op een slimme manier inricht. Maar hoe richt je een kleine woonkamer slim in? We hebben zes tips voor je op een rij gezet om je kleine woonkamer op de best mogelijke manier in te richten!

#1. Geef je interieur één kleur mee

Je zou het misschien niet verwachten, maar slim gebruik van kleur is een hele goede manier om een ruimte groots te laten lijken. Juist door ook in de verschillende onderdelen van je interieur voor één kleur te kiezen, oogt de ruimte groter. Kies bij voorkeur voor een lichte kleur, hiermee laat je de ruimte groter en ruimer ogen.

#2. Een spiegel aan de muur in je woonkamer

Eigenlijk sla je met deze tip twee vliegen in één klap. Met een mooie spiegel aan de muur kies je namelijk niet alleen optisch voor meer ruimte, het is ook een prachtige toevoeging aan je interieur. Hierbij is het belangrijk dat je de spiegel in de richting van een open ruimte plaatst. Op die manier zorgt de spiegel er voor dat de ruimte groter lijkt dan hij daadwerkelijk is.

#3. Ga voor één vloer in huis

Een slimme manier om met je ruimte om te gaan is door de vloer die je hebt liggen in zijn geheel door te trekken over de verschillende ruimtes per verdieping. Als je de mogelijkheid hebt om de vloer in zijn geheel over een verdieping uit te trekken is dat een manier om het geheel groter te laten lijken. De kamers lijken op die manier in elkaar over te lopen, wat een verruimende werking heeft op hoe jij de ruimte ervaart!

Kies in een kleine ruimte altijd voor lichte kleuren, dit geeft een ruimtelijk effect

#4. Licht binnenlaten in je woonkamer

Nog zo’n mooie optische tip: laat het licht binnen! In een kleine ruimte helpt het om zo veel als mogelijk is, daglicht binnen te laten. Hoe meer licht hoe beter! Als je gordijnen voor de ramen hebt hangen, helpt het om deze zo veel mogelijk open te houden. Wil je graag iets voor de ramen doen voor je privacy? Kies dan voor transparante vitrage. En heb je een vensterbank? Zorg dan dat die zo veel als mogelijk leeg blijft!

#5. Kies voor meubels met hoge poten of laat het geheel zweven!

Het groter laten lijken van je woonkamer helpt enorm als je meer kunt zien van de ruimte. Kies voor stoelen op hoge poten zodat je de vloer blijft zien! Je kunt er ook voor kiezen om bijvoorbeeld het televisiemeubel aan de muur vast te maken, zodat je de vloer goed blijft zien.

#6. Ga voor grote, praktische meubels

Een kleine ruimte is eigenlijk een hele goede plek voor een groot meubel! Wij zien liever een of twee grote meubelen in de ruimte dan meerdere kleine meubelen. Juist door maar een of twee meubelen te plaatsen houd je de ruimte opgeruimd en simpel.

Wil je graag nog meer advies over hoe je een kleine ruimte groots laat lijken? Ga dan langs bij een van de vele woonwinkels van Wooon-Leiderdorp. Benieuwd waar je allemaal terecht kunt? Bekijk dan onze pagina met alle woonwinkels en kies een winkel uit die past bij jouw voorkeur!