Mix en match je interieur!

Mix en match je interieur!

8 mei, 2017

Duizelt het je al bij de keuze uit alle verschillende woonstijlen? Dat snappen wij. Gelukkig hoeft er niet altijd gekozen te worden. Mix en match verschillende stijlen, materialen en meubelen in je interieur. Dit gaat goed zolang je je aan het toverwoord houdt: eenheid. In deze blog geven wij inspiratie voor verrassende combinaties!

Kleuren en patronen combineren

Combineer verschillende kleuren met materialen en patronen voor een spannend effect. Dit kan in iedere ruimte van het huis. In de slaapkamer kan je mixen met het bedlinnen, plaids, een vloerkleed en accessoires en in de keuken kan het (als je durft) met de keuken zelf, servies en handdoeken. Moeite met het bepalen welke kleuren en prints bij elkaar passen? Kies één item en houd daar de andere items naast. Zo zie je het precies!

Bron: Flinder

Something old, something new

Oude spullen weggooien is zonde! Het staat namelijk prachtig wanneer je die combineert met nieuwe. Dit geldt voor kleine items als servies, hiermee kan je eindeloos combineren, maar ook voor grotere items. Een antieke stoel kan je mooi combineren met nieuwe, moderne meubelen. In de keuken is het ook mooi om te variëren in stijl: een klassieke keuken met een strakke eettafel bijvoorbeeld. Of andersom. In de slaapkamer kan je kiezen voor een strak bed gecombineerd met authentieke accessoires.


Mix & match lampen

De verlichting boven tafel is ook zeer geschikt om mee te variëren. Hang verschillende soorten hanglampen boven de eettafel. Kies bijvoorbeeld voor dezelfde lamp in verschillende formaten of hang ze op verschillende hoogtes en creëer zo een uniek effect.

Bron: Makeover

Combineer vormen en materialen

Bij mixen en matchen is het natuurlijk belangrijk dat je verschillende materialen combineert, maar niet alle materialen passen goed bij elkaar. Goede combi’s zijn wol en hout, of velours en glas. Zou je die combi’s omdraaien dan zorgt dit voor een onoverzichtelijk geheel. Proberen is hierbij weer belangrijk!


Wat misschien iets minder voor de hand ligt is het combineren van vormen. Dit maakt een ruimte interessant. Denk aan een strakke keuken met ronde stoelen, of als je echt durft: andersom!


Heel begrijpelijk als je hier wel wat hulp bij kunt gebruiken. Maak een afspraak bij het Woonadviescentrum of kom naar Wooon Leiderdorp en loop binnen bij Ron van Lederland voor advies op het gebied van de woonkamer, Johan van Kvik Keukens voor advies op het gebied van keukens en Rob van Goossens Wonen & Slapen voor advies op het gebied van de slaapkamer.