Natuurlijke materialen en kleuren: de interieurtrend van najaar/winter 2020-2021

Natuurlijke materialen en kleuren: de interieurtrend van najaar/winter 2020-2021

7 oktober, 2020

Tijdens de natte, koude herfstmaanden is het fijn om je binnen op de bank te nestelen. Ondanks het gure buitenweer blijft de natuur een fijne plek om te zijn en heeft deze een rustgevende werking. Ben je liefhebber van het herfstseizoen? Eén van de grootste interieurtrends voor het najaar en de winter van 2020/2021 zijn natuurlijke kleuren en materialen. Je vindt ze volop in de woonwinkels bij WOOON. In deze blog lees je hoe je natuurlijke materialen op verschillende manieren in je interieur opneemt voor een warme herfstsfeer.

Een warm interieur met jute, rotan en webbing

Je haalt natuurlijke rust in huis door het gebruik van zachte, neutrale kleuren en basic materialen. Met de trendmaterialen (licht) hout, bamboe, rotan, rattan, jute, riet en zeegras zet je eenvoudig een natuurlijke sfeer neer in je interieur. Deze materialen komen deze herfst en winter terug in allerlei meubels en accessoires. Denk aan een mand van zeegras of een jute vloerkleed. Ook lenen de materialen zich perfect voor mooie vlechttechnieken. Webbing en macramé zijn dit jaar erg populair en zie je ook terug in meubels zoals kasten, stoelen en tafels. Kijk deze gave lamp van Goossens maar eens.


Bron: Goossens

Elementen uit de natuur

Bij de pure uitstraling en zachtheid van deze trend passen accessoires als droogbloemen en pluimen, beide weer producten die de natuur ons geeft. Daarnaast hebben groene planten zowel een decoratieve als luchtzuiverende functie. Ook het gebruik van organische vormen past goed binnen deze natuurlijke sferen. Denk bijvoorbeeld aan een ronde tafel of een bolle vaas. Het zijn vormen die doen denken aan voorwerpen en elementen uit de natuur, zoals planten of keien. Materialen en kleuren als klei, bruintinten van beige tot terracotta en het populaire terrazzo steeneffect zijn op de accessoiresafdelingen bij de winkels van WOOON goed vertegenwoordigd. Al deze natuurelementen bij elkaar creëren een harmonieus geheel.


Bron: Berg en Berg

Stoer: donkere aardetinten

Aardetinten in combinatie met (kunst)leer, staal, een gietvloer of betonnen accessoires zorgen voor een industriële warme sfeer in huis. Een interieur dat zacht en stoer tegelijk is. Het zijn wederom materialen en kleuren uit de natuur, maar wat ‘zwaarder’ dan bij de voorgaande variant binnen deze trend. Teddy en andere zachte stoffen maken jouw interieur heerlijk knus. Plof op de bank met wat wollige plaids en kussens en laat je voeten wegzakken in een hoogpolig vloerkleed. Die koude, donkere dagen zijn helemaal zo vervelend nog niet!


Bron: Montèl

Wil je wat meer expressie toevoegen in jouw interieur? De combinatie van aardetinten met roze, paars of blauw zorgen voor een opvallend, maar bovenal warm contrast. In de blog over de Kleur van het Jaar veel je lees je meer over trendy kleurgebruik in jouw huis. Extra tip: goud is een warm metaal en combineert prachtig met de trendkleuren van dit seizoen. Voeg een chique touch toe door een gouden spiegel, ornament of in subtielere details die verwerkt zijn in bijvoorbeeld een lamp.


Bron: Berg en Berg

Oktoberwoonmaand bij WOOON Leiderdorp

De winkels van WOOON Leiderdorp zijn deze oktober woonmaand helemaal ingericht voor het herfst/winterseizoen. Onze stylisten laten je zien hoe jij verschillende trends toepast in jouw interieur en geven je graag persoonlijk advies. We hebben volop nieuwe collecties en natuurlijk fijne oktoberacties. Zo krijg je bij Montèl 10% korting op de gehele collectie en profiteer je bij Goossens van introductiedeals met korting tot 30%!

Vergeet je de slaapkamer niet? In de donkere, koude maanden breng je meer tijd onder de wol door. Je slaapkamer verdiend dus net zo goed om een warme, fijne. Winkels als Tempur Store, Auping Store, Morgana, Beter Bed en totaalBED hebben een mooi assortiment die dat mogelijk maakt.

Kom langs en maak jouw slaap- en woonkamer helemaal klaar voor knusse dagen in huis!

headerbeeld: Goossens